Programul Back to School al Apple ar putea să includă un iTunes music card

Programul Back to School pe care Apple l-a inițiat în fiecare vară ar putea să sufere câteva modificări în 2011. Dacă până anul trecut elevii sau studenții care cumpărau un Macbook primeau gratuit un iPod Touch 8GB, în 2011 se anunță niște schimbări… sau se zvonesc.

Nu s-a ajuns încă la ceva clar. Până acum câteva săptămâni se discuta despre data lansării programului și despre cadoul primit la cumpărarea unui Mac. Prima dată s-a mers pe ideea de iPod touch, apoi au apărut câteva zvonuri legate de iPod Nano. Ultima știre ce are ca subiect central Apple Back to School este acordarea unui iTunes Music Card în valoare de $100. Cu siguranță mulți vor strâmba din nas: iPod să am, că muzica de pe torrente poate fi importată ușor în playlist.

Analiștii consideră această schimbare drept o consecință a ridicării prețurilor costurilor de producție pentru noile Mac-uri (generația actuala de Macbook Pro a fost actualizată în primăvară cu ultimele procesoare Intel Sandy Bridge), în timp ce Macbook White și Macbook Air sunt foarte aproape de un refresh.

Eu unul nu m-aș supăra dacă aș primi acest Music Card. De $100 pot cumpăra muzică de calitate și în același timp pot arăta respect artistului pentru munca și inspirația sa. Eu mi-am făcut o listă, în speranța că mâine câștig la Loto, băieții de la iStyle aduc programul Back to School cu aceeași promoție (deși e cam greu, noi nu avem iTunes Store în România, doar App Store) și că pot să aleg muzica preferată. Iată câteva exemple:

Above & Beyond – Group Therapy

Albumul ăsta încă miroase a studio și conține piese foarte reușite, două dintre ele fiind foarte apreciate de către public. Atât de mult au fost apreciate încât nu am putut să mă abțin și le-am dedicat câte un post fiecăreia. Este vorba de piesa Sun & Moon și Thing Called Love, ultima dintre ele fiind foarte populară în magazinul din UK. Succesul enorm de care cele două piese se bucură merită atribuit și vocii excepționale a lui Richard Bedford. Am expus doar două motive, dar cu siguranță albumul merită cumpărat pentru tot trecutul Above & Beyond, pentru evoluția lor și, pentru că întotdeauna ne uităm la preț, deoarece Group Therapy – Deluxe Edition costă 10 lire.

Allure – Kiss From The Past

De când Tiesto a apucat-o pe alte căi am tot așteptat să văd dacă va reveni cu ceva care să aducă aminte de anii în care Traffic și Just Be urlau în boxe. Așteptarea pare că a luat sfârșit, olandezul lansând un album sub numele Allure, titulatură cu care ne-am mai întâlnit în trecut. Albumul are deja un single extras: Show Me The Way și reprezintă o colaborare cu solista Jes. Piesa sună foarte bine, Busta Rhymes nu este de găsit pe album așa că merită să folosesc Music Cardul și să cheltuiesc (evident virtual) 8 lire.

Armin van Buuren – Mirage – The Remixes

Calitatea albumelor remixate este de necontestat dacă ne uităm la exemple precum Imagine sau Elements of Life. Armin van Buuren a împărțit melodiile de pe ultimul material discografic și le-a primit sub formă de remixuri. De aici până la lansarea albumului remixat nu mai este decât foarte puțin timp. Dacă vreți să-l aveți din momentul în care iese pe piață, puteți să-l pre-comandați de pe iTunes la prețul de 9 lire. Presimt că și albumul ăsta va isca discuții pe tema calității superioare față de Mirage.

Markus Schulz – Do You Dream – The Remixes

Al doilea album care adună remixuri ale producătorilor consacrați sub semnătura lui Markus Schulz. Nu cred că mai are rost să spun că Markus e un producător și un DJ excepțional, dar, dacă vreți să vă convingeți, vă recomand să dați un simplu search pe Youtube și să ascultați câteva piese. Atât producțiile proprii, cât și remixurile pe care le-a realixat pentru colegii de pupitru sunt motive suficiente pentru a cheltui încă 8 lire pentru Do You Dream – The Remixes.

Susana – Closer – The Remixes

Ultima dorință în materie de muzică este reprezentată de Susana, o voce puternică a muzicii electronice. Pe lângă faptul că a venit la București cu ocazia Armin Only 2008 și a cântat If You Should Go, Susana abordează și alte genuri, după cum Armin povestește aici (merită să urmăriți tot clipul, se poate vedea cum a luat naștere o piesă foarte complexă). Cei care sunt fani declarați îmi vor atrage atenția că în stânga se află coperta albumului original, nu al celui remixat. Corect, doar că nu am găsit în iTunes albumul remixat, dar cred că mai mult de 9 lire nu are cum să coste.

Buuun! Cât am cheltuit până acum? Pornind de la idea că ultimul album costă 9 lire, suma totală este de 44 lire, adică vreo $72. Asta înseamnă că mi-ar mai rămâne niște bani pentru încă două-trei albume.

Așa că întrebarea esențială este: voi ce muzică ați cumpăra de $100?


Comments

One response to “Programul Back to School al Apple ar putea să includă un iTunes music card”

  1. […] în valoare de 100$ pentru cumpărături în magazinele virtuale Apple (am scris despre asta aici). Oferta ține până pe 20 septembrie, iar Apple a organizat de fiecare dată un keynote înainte […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.