Ce spuneau zvonurile despre primul iPhone

scris de

in

Toată lumea e cu ochii pe următorul iPhone. Va avea butonul Home integrat în ecran, cu tot cu senzorul de amprentă? Va avea încărcare prin inducție? Vom afla cu siguranță peste vreo 3 luni. Până atunci, am aruncat o privire pe arhiva de articole MacRumors și am dat peste articolele care au precedat evenimentul în care Steve Jobs spunea “… and we’re calling it ‘iPhone’”. Primul iPhone a fost anunțat pe 9 ianuarie 2007. Zvonurile sunt din iulie 2006 și până la data anunțului.

“The design will be an iPod nano-like candy bar form factor and come in three colors (we are not certain of the exact colors but we suspect black, white and platinum, similar to Apple’s current color scheme of iPods and Macs).” (sursa)

La fel ca acum, oamenii erau foarte interesați de design. Pentru că pe atunci nu exista conceptul unui ecran tactil care să ocupe toată suprafața, analiștii și fanii s-au gândit la un design adaptat după telefoanele din vremea respectivă.

concept primul iPhone
Așa arăta unul dintre conceptele din 2006. Culmea e că Apple a testat foarte mult ideea unui clickwheel pe iPhone (sursa)

The phones are said to include high-end features such as a 3-megapixel camera, 2.2-inch display and complete iTunes/iPod integration. As well, the phone will not be limited to 100 songs as current iTunes phones are. (sursa)

Și atunci se mergea pe ideea mai multor telefoane, însă, în afară de integrarea cu iTunes, zvonurile au fost greșite. Primul iPhone a avut o cameră de 2 megapixeli și un ecran de 3.5″.

ThinkSecret claims that Apple and Cingular have signed an agreement that will make Cingular the exclusive carrier for Apple’s upcoming phone, reportedly due in early 2007. The contract is said to last 6 months, after which Apple would be free to expand its offerings to other providers. According to the site, Apple is still in talks with providers in other parts of the world on other exclusive deals. (sursa)

O sursă cu informații mixte ca veridicitate. Apple a semnat un contract de exclusivitate cu Cingular (devenit ulterior AT&T), însă perioada a fost mult mai mare. Verizon a reușit să vândă abia a patra generație de iPhone, începând cu 2011.

According to another report in the China Times, Hon Hai subsidiary Foxconn will begin pumping out 500,000 to 600,000 units per month from its Fushikang manufacturing facility beginning in February. The ‘iPhone’ is also detailed to include a 2 megapixel camera. (sursa)

Apare Foxconn în peisaj, iar camera primește numărul real de megapixeli. Știrea este din noiembrie, la mai puțin de două luni până la anunț.

According to Rose, little bit of inside info on the Apple phone:

– Going to be coming out in January
– All phone providers
– “It’s small as sh*t”
– Don’t know anything about the Operating System
– The OS is supposed to be “cool”
– Doing some unique things
– Two batteries, one charger. One for MP3 portion and one for Phone.
– 4GB ($249) and 8GB ($449)
– Flash memory, Slide out keyboard
– Maybe touch screen?

sursa

Nu e prima dată când luna ianuarie este menționată. Da, primul iPhone a fost anunțat în prima lună din 2007, însă a intrat pe piață 6 luni mai târziu. În rest, zvonurile listate mai sus sunt foarte amuzante. O jumătate de adevăr se găsește în ultimul punct. Cealaltă în memoria telefonului.

“We’ve learned and struggled for a few years here figuring out how to make a decent phone,” he said. “PC guys are not going to just figure this out. They’re not going to just walk in.” (sursa)

Citatul de mai sus este un clasic în industria terminalelor mobile. Aparține șefului Palm de la acea vreme. A avut atât de multă dreptate, încât Palm s-a dus în cap, a scos un OS care a fost cumpărat de HP, apoi vândut către LG, care ulterior l-a băgat în televizoare. Alt isteț a fost Balmer. Și știm cât de bine a mers Microsoft pe partea de mobil.

Morgan Stanley analyst Rebecca F Runkle has “high conviction” that the iPhone will launch in the first half of 2007. In addition to this, she cites unnamed sources to provide some specs for the unreleased Apple phone:

– $599 for 4GB
– $649 for 8GB
– Wider than the iPod nano
– Thinner than the iPod Video
– Made of Metal
– Multiple colors, but at least including black, white, and silver
– Cingular Wireless is likely carrier in the U.S.
Update: Clarification: Runkle actually claimed: “full screen LCD; 3.5 inch (28×21)” and approximately 4/10ths of an inch thick. Also incorporates a Virtual Click wheel. (sursa)

Seria de zvonuri de mai sus e din 13 decembrie 2006, la mai puțin de o lună de la lansare. În mare parte, datele sunt adevărate sau foarte apropiate de ce a anunțat Steve Jobs în ianuarie. Prețurile au fost de $499, respectiv $599, a fost mai lat decât un nano, un pic mai gros decât un iPod Video, a fost făcut din metal și a combinat culorile negru și gri/argintiu. Primul iPhone fost vândut de Cingular (alături de magazinele Apple), datele despre ecran sunt spot on, iar roata virtuală a fost păstrată doar pentru iPod-uri.

Ajungem în prezent, când lumea speculează intens cu privire la următoarea generație. De data asta vom vedea dacă încărcarea wireless, ecranul OLED mai mare și o nouă formă de autentificare se vor regăsi pe noul iPhone. Destul de diferit față de primul iPhone, nu?

foto via

 

SaveSaveSaveSave


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.