Ziua in care online-ul si-a dat o directa

Vestea decesului unor oameni într-un coafor din Capitală a fost motiv de miștouri pentru unii oameni care se promovează ca fiind profesioniști în domeniul social media & co. Numai că de data asta au luat-o grav pe arătură. Să vă explic.

Înțeleg miștourile din timpul protestelor de la începutul anului. Niște oameni au simțit nevoia să iasă în stradă să se facă auziți, alții au considerat că nu e cazul și au stat acasă. Între timp blogosfera și-a dat cu părerea, într-un mod mai mult sau mai puțin pertinent, pe alocuri folosindu-se de miștouri și ironii. Ok, pot să înțeleg asta, multora dintre noi nu ne-a ajuns cuțitul la os. Caracterul comic al politicienilor a făcut mai ușoară transformarea protestelor într-o comedie ce pe alocuri a fost tristă, chiar aproape tragică pentru niște răniți.

Însă nu pot să-mi dau seama cum aceeași oameni s-au gândit că e ok să faci mișto (mă scuzați, e umor negru cică) de viețile unor oameni, unii dintre ei care în momentul de față se răcesc. Bă, voi știți de expresia “e prea cald mortul”? Puțin respect pentru rudele morților și pentru cei care au supraviețuit, dar care vor rămâne cu traume!

Asta e ziua în care online-ul și-a dat o directa aprigă, motiv pentru care de data aceasta îi voi da dreptate lui Badea pentru lucrurile pe care le va spune (dacă descoperă măgăria asta).



Urmăriți hashtag-ul #lacoafor ca să vedeți cele mai mari inepții.


Comments

22 responses to “Ziua in care online-ul si-a dat o directa”

  1. Unii poate nu-și dau seama că fac glume proaste, se mai întâmplă.

    Pe de altă parte eu mi-am format o idee (de fapt mi-am confirmat-o) destul de aiurea la Social Media Summit. Dar o țin pentru mine, că… e mai bine așa. 🙂

    1. Faptul ca se face in grup nu tine de “unii poate nu-si dau seama”.

  2. online-ul romanesc este sub orice critica si asta e doar ultima dintre multele dovezi care arata clar asta. Nu m-ar deranja sa ii fi vazut pe toti acolo, sa vad daca mai era amuzant ca oameni mor cand se duc la coafor.

    Oricum, felicitari ca ti-ai exprimat punctul de vedere. Din nefericire bloggerii mai nou se sperie si nu indraznesc sa spuna nimic de astia mai mari, chit ca se comporta sub orice critica.

  3. ce legatura are directa cu online sau hashtag-ul #lacoafor cu #revolutie in conditiile in care 3 glumeti folosesc ca mod de transmitere a unei idei forma mai putin directa de stire umpluta cu mila? este bine sa-ti doresti sa ai asteptari mai mari de la tine decat de la cei pe langa care stai…iar prezenta unora te poate umple de respect in chiar momentul in care incerci sa devii politicos.

    1. Cand mor niste oameni nevinovati e bine sa lasi glumele pentru alte ocazii. Sper ca te-am lamurit.

      1. sunt de acord pana la un anumit punct.
        1. titlul este ales fix de-a-n pulea [http://www.123urban.ro/def/de-a-n%20pulea ]
        2.zic totusi sa facem din asta zi o zi a doliului Bucurestean si sa ne tundem acasa, fiecare cu vreo masina cumparata din Obor
        3. si forma asta de “educatie” te scoate.elimina singur din online [ aceeasi ironie pe care o simte si regizorul plictisit de propriile filme ]

        1. Te incadrezi perfect in ceea ce am scris in articol.

          1. io nu-s unul din acei “profesioniști în domeniul social media & co” si totusi ma incadrez “perfect in ceea ce am scris in articol.” cum vine asta?

            p.s. imi dai voi sa-l iau la o muiuta [ cunoscatorii stiu ] Mateias_ [ direct de pe blogul asta al tau renuntand la injurii aici ] la o plimbare prin socului?

          2. Daca asta e tot ce ai inteles de pe urma articolului atunci imi pare rau. Probabil ca nu reusesc sa lamuresc anumite persoane. Cat despre disputele personale te-as ruga sa le porti la altcineva in batatura, nu aici. Mersi!

          3. mai intai incearca sa intelegi care este rolul postarii de comentarii. Nu port nici o disputa la tine in batatura [ renuntand la injurii aici = nu ma voi apuca sa-mi pun poalele in cap si sa dau un reply unui om de online care pana mai ieri ma urmarea pe twitter ] servus

  4. Dude. N-a făcut nimeni mișto de oamenii care au murit. E inevitabil să nu se scoată bancuri, cum la fel e inevitabil ca unul să fie mai moralist ca altul. Grow up.

    1. Grow up? Problema e ca tocmai prin tweet-urile respective suspectez oamenii de lipsa unor elemente din edicatia de baza.

  5. Mateias_ Avatar
    Mateias_

    hrista, mai da-te-n coaiele mele. ce zici de mistou asta? E din zona obor. Pentru ce s-a intamplat ieri ar trebui sa fie zi de doliu national.

    1. “ar trebui sa fie zi de doliu national” pt ca unu sustinut de anumite interese si pile se tot invartea in cercuri politieesti [ secursit cu aliura de comunist reload ], este o victima a sistemului sau toate cuplurile se inteleg de minune?

      palma aia simtita de o femeie casatorita si violentata de purtarile barbare ale sotului poate sa o simta in sufletul ei asemeni intamplarii de ieri..nu te-ai ganditi la asta?

      Vinul se bea si la nunta si la inmormantare. persoanele aflate in incidenta intamplarii de ieri se exclud din contexte cu tenta umoristice.

      si cand vb de razboi, hai s-o facem cu mult sange si durere, victoria este la glorioasa!

  6. Dan, ma bucur mult ca unii oameni (adica tu) inca mai au bunul simt necesar ca sa observe cat de mult prost gust, ca sa nu folosesc cuvinte mai dure, se afla in lumea asta, indiferent ca e un tweet sau un comment in 3 puncte!

  7. Daca idiotul ala de la salon era tatal meu, pana la ora asta era deja impuscat si eu arestata. 

  8. Se pare ca unii n-au auzit de haz de necaz sau umor negru. Intradevar, nu a fost un moment sau eveniment fericit. Daca tu alegi sa scrii articole moralizatoare, iar alti viteji sa arate cu degetul, e treaba lor.
    Mie imi pare rau ca scoti din context si pui accent doar pe ce-ti convine tie. Eu (+ cei de pe hastag)am ales sa facem haz de necaz si sa trecem mai usor peste incident
    As fi vrut sa vad ca esti mai deschis la minte si sa nu o dai in drama dramelor. As fi vrut sa nu vad vaicareli si bocete de tip priveghi.

  9. PS: Spor, iti tin pumnii sa te descopere Badea, acest etalon de moralitate pe care ti l-ai ales. Ironic, nu ?

    1. subscriu si eu 🙂

    2. Auras, am spus si in text ca pana la un anumit punct inteleg ironiile si mistourile. Insa cand vine vorba de moartea unor oameni nu sunt chiar asa de deschis la minte, vorba lui Chinezu: bine ca rudele celor morti nu au stat ieri pe Twitter. Acum 5 ani am pierdut un prieten la fel de brusc precum rudele celor morti. Fereasca toate entitatile spirituale sa va aflati in aceeasi postura!

      Legat de Badea nu cred ca ai priceput natura trimiterii mele.

      1. Ooo comne on! Drama queens. Glumele au vizat altceva decât răniţii sau morţii! Cuvintele cheie au fost glonţ, freză, coafor! Dar na. Mă agit degeaba. Umorul negru şi hazul de necaz nu se practică de oricine.

  10. Repet, glumele erau despre coafor si pistoale, nu despre morti si drame personale. Incearca sa intelegi macar asta. Inteleg ca e un subiect sensibil, sa faci ditamai drama si caz pentru niste glumite scrise in jumatate de ora, suna mai mult a subiect de OTV decat a blog cu pretentii.

    Despre Badea…nici tu nu cred ca ai priceput natura trimiterii tale. Sau ce se poate intelege din aceasta trimitere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.