Zeiss ZX1

Zeiss ZX1 vrea să facă prea multe

scris de

in

Zeiss ZX1 este prima cameră digitală a nemților. Este Full Frame, cu obiectiv de 35mm f/2.0. 37 megapixeli și înregistrare video 4K. Design unic și Adobe Lightroom CC controlat printr-un ecran de 4.3″. Pe scurt, Zeiss ZX1 vrea să facă prea multe. Iar asta nu e bine. Vestea bună e că întreaga industrie foto privește.

Da, este un aparat de nișă. Da, va fi orgasmul fotografilor de street. Și da, Adobe Lightroom CC va întoarce niște capete. Însă nu le va face pe toate perfect. De exemplu: nu are slot de SIM, deci tot va trebui legat de telefon.

Zeiss ZX1 backside

Cu toate astea, poate fi punctul de plecare pentru alți producători de camere. Gen “hai să transferăm wireless fișiere RAW și 4K”. “Hai să facem din telefoanele mobile niște monitoare mai bune”. “Să punem USB-C și să renunțăm la mini-HDMI”. “Hai să punem un ecran mai mare!”.

Cred că marii producători de camere și-au dat seama că nu le pot avea pe toate. Avem exemplul Samsung Galaxy Camera. Sau Samsung Galaxy NX. Așa că se pot concentra pe aplicațiile pe care le dezvoltă pentru iOS și Android. Eu unul tot aștept ca Sony să se miște un pic mai cu talent.

Zeiss ZX1

Pentru doritori, prețul Zeiss ZX1 va fi dezvăluit la început de 2019.


Comments

One response to “Zeiss ZX1 vrea să facă prea multe”

  1. […] a anunțat camera Q2; Zeiss ZX1 mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.