Categories
Muzica

X Factor în sezonul al treilea

madalina_lefter

Vineri seara am fost la gala a doua din sezonul 3 de X Factor. De ce vineri? Pentru că s-a cuplat bine cu sărbătorirea a 20 de ani de Antena1. Pe lângă momentele dedicate postului din Băneasa am apucat să văd ce schimbări au avut loc față de sezonul 2.

Decor și grafică mult mai bună

Nu știu dacă e vorba de studioul X Factor (care nu mai e la dracu-n praznic, ci în București) sau de spațiu, însă acesta arată foarte bine. Pe de o parte e cromatica ușor modificată față de anul trecut, pe de alta e decorul propriu zis. Se îmbină grozav, dau senzația de spațiu mult mai aerisit și aduc o imagine mult mai buna showului.

Format schimbat

Dacă nu mă înșel, primul sezon a avut 12 gale live. De data asta se pare că vom avea doar 5. Fiecare mentor alege cu cine merge mai departe dintre ultimii doi clasați, după ce aceștia se duelează. Motivul? În primele două sezoane grupurile au făcut fix pix, în finală ajungând doar membri din celelalte echipe.

Așadar se asigură că niciun mentor nu va șoma în finală și că în sfârșit vom vedea o trupă în primii trei.

Three horsed race

Cu toate astea constanta concurenților pe care îi văd în finală rămâne aceeași. De data asta îi avem pe Mădălina Lefter, Alex Mațaev și Florin Ristei. Încep cu fata, că așa e politicos. Îmi place. Au tuns-o ca pe Emma Hewitt și au lăsat-o să testeze serios monitoarele în timpul galelor. Vineri a cântat  “Inevitabil va fi bine”, o melodie după care nu mă dau în vânt și care n-a pus-o în valoare. Sandra mi-o tot lăuda și nu pricepeam de ce. Aveam să aflu când a intrat la duel. Da, a cântat foarte bine din Christina Aguilera, dar trebuie să țineți cont că prezența la duel poate descumpăni o fată de 15 ani.

Despre Alex Mațaev fetele îmi spun ca e unul dintre cele mai bune produse de export ale fraților de peste Prut. În prima gală am văzut înregistrarea cu “Impasibăăăăl” și s-a auzit ca naiba, așa că am vrut să văd ce înseamnă să-l ascult de aproape. A cântat “Vama Veche” a lu’ Chirilă, numai bine să termine puștoaicele de acasaă și să le facă să trimită sms-uri. Nu știu cât de mult poate “Vama Veche” să îi pună în valoare calitățile vocale. Dincolo de o țopăială pe final și versurile nebune ale lui Chirilă, Mațaev încă nu și-a scos asul din mânecă la X Factor.

L-am lăsat la final pe Florin Ristei din mai multe motive. Primul ar fi că e cel mai experimentat dintre toți, ceea ce nu-l recomandă ca X Factor al sezonului al treilea. Are trupă, e cunoscut de o țară întreagă, a cântat cu DJ Bobo, a făcut emisiune cu Bittman și are experiență cât toți participanții la un loc. Vineri a cântat “Salcia”. Și a cântat-o fantastic! A fost momentul în care publicul a fost cel mai vocal. Florin are genul ala de voce all-rounder, să capteze atenția unui public imens și să-l țină la degetul mic. Are carismă, are cuvintele la el când trebuie să dea declarații și știe deja care e mersul industriei. De aceea nu poate fi X Factorul sezonului 3.

De aceea cred că lupta se dă între Mațaev și Mădălina. De la gașca lui Cheloo am văzut că Bruiaj se descurcă bine și fac atmosferă. Însă marea problemă a X Factor-ului și a concursurilor de talente de la noi e că n-au dat până acum un câștigător care să stea pe radio când sunt eu la birou. De aceea cred că Ristei va pleca undeva în semifinală și își va continua cariera liniștit, eventual începând să strângă concerte și single-uri pe radio cu băieții din trupa lui.

Și ceva despre jurați

E al doilea sezon în care jurații își păstrează scaunele, așa că mari schimbări nu sunt. Delia poartă chestii mai mulate, ceea ce oricând este de apreciat, Cheloo are o lehamite comparabilă cu cea din sezonul I, iar Dan Bittman este mult mai bine după operația suferită anul trecut.

V-ați uitat la show până acum? Cine merge în finală? Cine câștigă? Vedem și o fată luând premiul cel mare sau tot băieții sunt baza? Intrați pe site-ul X Factor și vedeți ce concurenți mai sunt. Poate am eu gusturi proaste.

PS: Către viitoarele concurente X Factor: nu mai cântați din Paula Seling. E de neatins.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

1 reply on “X Factor în sezonul al treilea”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.