X Factor: plecarea blonzilor


Foarte rar le-am zis celor de la Nord X după numele de scenă. Pentru mine erau “Cosânzenii”, mai ales că prezența feminină m-a dus încă de la audiții cu gândul la numele ăsta. Cei trei blonzi au plecat duminică seara de la X Factor și l-au luat cu ei și pe singurul blond al lui Bittman, Tudor Toduț.

“Fata din vis” e o melodie superbă, însă ceva n-a mers duminica trecută. Nord X n-a arătat ca un grup în timpul piesei. Fiecare dintre cei 3 are o personalitate diferită pe scenă și fiecare se asociază cu câte un termen definitoriu: Boti – “soul”, Flavia – “miraj” și Tudor – “forță”. Din păcate cele trei elemente nu se îmbină pe scenă, nu se completează.

Asta s-a văzut pe scenă, chiar dacă Nord X au încercat un mashup între “Fata din vis” și “Cântec pentru prieteni”. Cele trei voci sunt foarte diferite. De exemplu Tudor a intrat cu rock în X Factor, iar trecerea prin Gotye, Compact și Pink nu i-a făcut tocmai bine. Drept urmare publicul nu a fost impresionat, iar voturile s-au dus către alți concurenți.

Celălalt blond care a plecat duminică seara e Tudor Toduț. A cântat “Dacă ai ști”, o piesă etalon pentru Direcția 5, însă care nu i s-a potrivit. Deloc. Tudor are de asemenea o voce destinată rock-ului. Paranteză: toți Tudorii de anul ăsta sunt rockeri? A cântat bine din Bon Jovi și Lady Gaga (Coldplay nu m-a încântat deloc), iar în gala a 4 a fost taxat drastic de public.

I-am urmărit reacțiile în toate momentele galei a 4-a: înainte de emisie, în timpul pauzei și după rezultat. În backstage dădea impresia că e relaxat, calm, sigur pe el. În timpul emisiunii și în pauze socializa cu ceilalți și zâmbea. Țin minte foarte bine momentul în care Tudor Turcu a ieșit de pe scenă, salvat: a dat mâna cu Toduț și i-a spus că îl așteaptă în backstage. Reacția elevului lui Bittman în urma eliminării a fost ciudată comparativ cu evoluția sa din timpul galei. Atunci am văzut pentru prima dată cum arată Tudor Toduț resemnat (comparați cu reacția lui Raduly din gala precedentă).

După emisie am schimbat câteva cuvinte cu el. Îi părerea rău că se desparte de oamenii din casa X Factor, nu că a fost eliminat. Important e că vrea să continue cu muzica.

Motivele pentru care doi dintre oamenii cei mai buni ai concursului, Toduț și Udilă, au fost puțin votați sunt simple: ceilalți concurenți au avut melodii mai bune, pe placul audienței. Dragoș Udilă a cântat “Am bani de dat” (Smiley, Moga și Don Baxter), o piesă cunoscută doar unui anumit segment de public. Ioan Man a cântat “Ochii tăi”, RED au cântat “De-ar fi să vii”, Tudor Turcu a cântat “Nunta”, Natalia a cântat “Focul”, Iulia a cântat “Dragostea rămâne”, melodii care le-au venit mănușă și care sunt cunoscute de publicul care deține bani de sms-uri.

Dacă Cheloo vrea cu adevărat ca Udilă să câștige, trebuie neapărat să-i dea piese care îl pun în valoare, dar care merg și la sufletui publicului care votează. În continuare merg pe mâna lui Dragoș, care la duel și-a băgat extremitățile în presiunea momentului și a oferit o reprezentație #cudetoate: voce, mișcare și atitudine.

PS: Dan Bittman trebuie să se uite bine la Tudor Turcu și să-l ia prin concerte! Galeria foto a galei a 4-a este aici.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.