Station 4
Inițial doream să fie un interviu ca la carte, însă până la urmă am ajuns să discutăm liber despre trecut, prezent și viitor. Doi dintre membrii Station 4, Marian și Constantin, au acceptat invitația de a sta de vorbă despre ce a însemnat X Factor pentru ei.

Trecutul celor doi este influențat de muzică. L-am luat la întrebări pe Constantin și am aflat că un elev de la mate-info și-a făcut trupă în urmă cu câțiva ani. Mă așteptam să aud povestea clasică: cea a cover-urilor, însă Constantin mi-a spus că trupa avea și compoziții proprie, iar pe una dintre ele a adus-o la audițiile X Factor.

După audiții primeam sms-uri de la oameni întrebându-mă de unde pot descărca melodia pe care am cântat-o.

Cert este că vom mai auzi compoziții din partea lui Constantin, chiar dacă a decis să continue pe aceeași cale a școlii: Facultatea de Matematică-Informatică. Dacă la început a trecut prin band-ul numit Korsar Joker, proiectul pe care Constantin îl avea în lucru până la audițiile X Factor se numea Paperglass și mizează tot pe compoziții proprii.

Mi-a plăcut că e realist: nu facem muzică specifică radiourilor comerciale, deci nu visăm la succes peste noapte. Politica pașilor mărunți. Dar siguri.

Trec la Marian. Cântă de când se știe și n-a ratat nicio ocazie de a participa la concursuri. La rândul său a compus, a produs și a urmat cursuri de canto. Dacă vă mai aduceți aminte am scris despre el în momentul în care a apărut pe scenă.

După experiența X Factor pare mult mai serios și mai calculat, știe că n-o să îi pice contractele din cer și (foarte important) știe că trebuie să muncească în fiecare zi:

Nu-mi place să bat pasul pe loc. Știu că trebuie să muncesc pentru a ajunge unde trebuie.

Casa X Factor i-a dat pofta de a munci pentru a ajunge apreciat pentru muzica sa. De fapt pe toți i-a influențat mediul în care erau alături de ceilalți concurenți. Eliminarea de la X Factor n-a fost o tragedie pentru Marian, ci doar încă un pas al carierei. Singurul lucru pe care îl vrea înapoi e sentimentul productivității.

Ce se va întâmpla pe viitor cu Station 4? În niciun moment nu mi s-a dat de înțeles că fiecare vrea să o ia pe un drum separat. Vor să continue în aceeași formulă, însă primul pas pe care trebuie să îl facă este acela de a se obișnui unul cu altul. Oricât de mult ar spune Delia că “parcă ați cânta de o viață împreună” sunt multe lucruri de pus la punct.

Din câte știu în seara asta au o cântare. #asaincepe

PS: A fost și Sandra Clipea la întâlnire. Am încercat să-i îndrept atenția de la Toduț la Station 4. Parțial mi-a ieșit.

PS: Pentru fetele care vor să știe dacă cei doi au prietene/iubite, răspunsul meu e: habar n-am! Duceți-vă la cântările lor și poate aflați singure… și poate dă norocul peste voi.