dan bittman
Gala a treia X Factor a adus primele pierderi pentru grupa lui Dan Bittman. Nadir și Raduly și-au luat rămas bun de la show-ul de talente, Dan Bittman rămânând cu trei concurenți.

Trec direct la șocul serii: elminarea lui Raduly. Conform regulamentului din acest an, concurentul care primește cele mai puține voturi este trimis automat acasă, fără a avea șansa unui duel. Raduly a cântat un “Let Me Entertain You” care nu l-a pus în valoare. Band-ul trebuia să fie mai dinamic, însă la fel și mișcările concurentului. Nu spun că stă lemn în mijlocul scenei, însă mișcările lui Raduly sunt făcute mai mult pe loc, fără a parcurge toată scena. Cu toate acestea Raduly are o voce senzațională și poate că eliminarea a venit mult prea devreme.

Confirmarea a venit și din partea lui Cheloo, care le-a spus fetelor de la RED și lui Nadir că Raduly este peste ei ca valoare. Cât despre duelul de aseară, Nadir a cântat foarte bine “The Girl Is Mine” (Michael Jackson), în timp ce fetele de la RED au prestat “Cannonball” a lui Damien Rice. Din start pot spune că Nadir m-a impresionat: a urcat bine pe voce, însă “Idolul gospodinelor” n-a făcut îndeajuns de multe pentru a-l impresiona pe Cheloo. Și la el mișcarea scenică este repetitivă și neimpresionantă.

O notă de mijloc de articol: nu înțeleg de ce se merge pe faptul că fetele de la RED sunt moldovence. De parcă le-ar avantaja în vreun fel. Dacă e vorba de patriotism local, atunci pot să înțeleg mirajul “moldovence de-ale noastre”. Păcat că Vasluiul e printre cele mai sărace județe din țară. Deci voturi puține de acolo pentru șoldovence.

Revin. De departe cele mai surprinzătoare prestații au venit de la Tudor Turcu și de la Dragoș Udilă. Primul a cântat fantastic “Are You Gonna Go My Way” a lui Lenny Kravitz. By the way, never go on a date at a death metal concert. Dragoș continuă să-și impună stilul peste melodiile care au rupt radio-urile. De data asta a cântat “Rolling In The Deep”. Iar s-a dus votul meu la el.

Aceștia sunt cei despre care merită să vorbesc, cei pe care îi văd în finală. Știu că ultima ediție va fi în trei, așa că pe lângă Turcu și Udilă, al treilea concurent cred că va fi Toduț. Sper ca ultimul dintre ei să fi trecut peste momentul duelului din gala a doua.

Galeria foto e aici.