Categories
Muzica

X Factor: cu pasi repezi spre ultimii 12


Sezonul al doilea X Factor România este pe cale să înceapă și pentru cei ce stau la televizor, însă până atunci apuc să vă spun cum a fost la audițiile din București.

De departe cel mai mare efort

Audițiile din București au durat trei zile, timp în care echipa tehnică, juriul și prezentatorii s-au descurcat admirabil. Nu e ușor să jurizezi sute de concurenți veniți la București și nu e ușor să-i trimiți acasă pe cei care au venit cu mari speranțe.

Juriu foarte capabil

Spre deosebire de primul sezon când mulți au criticat componența juriului, Dan Bittman, Delia și Cheloo au în spate un succes muzical fulminant și capacitatea de a alege următorul X Factor. Mai mult cei trei sunt spontani, amuzanți și apți să critice acolo unde vocea concurenților nu este în regulă – Delia are cunoștințele muzicale, Dan are un ochi foarte bun pentru carismă și Cheloo e în stare să vadă frica în concurent.

Și ca să vă dau un exemplu concret: am văzut mulți rapperi încercându-și norocul și puțini care l-au impresionat pe Cheloo. Inițial te aștepți la ironii și jigniri subtile din partea treimii din Paraziții, însă Cheloo m-a surprins foarte plăcut cu o întrebare pe care le adresa concurenților: Care este ultima carte pe care ai/ați citit-o? Întotdeauna a spus că imaginația este dezvoltată de către cărți (mai țineți minte Instigare la cultură?).

Voci senzaționale

Pe lângă oamenii care nu au un simț al ridicolului prea dezvoltat am întâlnit și voci foarte bune. De la 16 ani până la 69 juriul are de unde alege, iar dacă ținem cont că eu am văzut doar audițiile din București și nu știu ce s-a întâmplat la Iași și Cluj atunci următoarea etapă, Boot camp, va trimite acasă destul de multe voci bune.

Am găsit deja al doilea X Factor din România

Cu siguranță mai sunt câteva săptămâni până la alegerea celor 12 finaliști și cred că l-am găsit pe cel care va ajunge până în finală și o va câștiga. Din punctul meu de vedere are toate calitățile necesare. Dacă ajunge până în casa X Factor vă voi spune atunci despre cine este vorba. Până la momentul respectiv vă invit să vedeți cum a fost în weekend la audițiile X Factor:

[fbphotos id=267672126682364]

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

3 replies on “X Factor: cu pasi repezi spre ultimii 12”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.