Categories
Tech

Withings mai lansează un cântar inteligent

Îmi place că Withings nu stă locului și lansează produse fidele misiunii lor: sănătate prin gadget-uri inteligente. La CES 2016 au anunțat termometrul inteligent și cel mai ieftin tracker de activitate din gama lor. Cel mai recent produse este Withings Body Cardio, un cântar inteligent ce arată cât de bine stai cu inima.

Pe lângă măsurători precum greutate, procentul de grăsime, masa musculară, masa osoasă și nivelul de hidratare, Withings Body Cardio include și ceea ce doctorii numesc Pulse Wave Velocity (viteza pulsului arterial). Pe scurt, cântarul măsoară viteza pulsului, iar de aici deduce cât de “relaxate” sunt arterele, semn al sănătății sistemului cardio-vascular. Mai multe detalii găsiți aici.

Informațiile înregistrate de Withings Body Cardio sunt sincronizate cu orice smartphone iOS și Android, prin aplicația Health Mate. Eu deja o folosesc împreună cu ceasul Withings Activite Steel, iar experiența de utilizare este foarte plăcută.

La fel precum celelalte cântare din gamă, Withings Body Cardio permite crearea de 8 profile, în cazul în care vreți să puneți toată familia la măsurători. Și, dacă e să ne luăm după obiceiurile Withings, cântarul va primi periodic actualizări de firmware care îi vor îmbunătăți performanțele.

Singurul lucru care stă în calea adoptării în masă a Withings Body Cardio este prețul: €180. Ultimii ani au arătat o degradare a sănătății românilor ca urmare a unei alimentații defectuoase, așa că nu văd ca ai noștri să se înghesuie să dea aproape de 900 de lei pe un cântar care nici măcar manele nu știe să pună.

Deocamdată îl găsiți pe site-ul Withings, însă e posibil să apară și în magazinele autorizate Apple de la noi.

withings-body-cardio-1

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.