Categories
Tech

Withings aduce EKG-ul la încheietura oricui pentru €130

Apple a stârnit un val de simpatie când a anunțat a patra generație Apple Watch. Pe lângă noul design, Apple Watch 4 aduce și funcția EKG. Problema? Este disponibilă doar în State deocamdată. Plus că începe de la €439. Aici intervine Withings.

Anunțat în cadrul CES 2019, Withings Move ECG costă doar €130. Pentru mai puțin de o treime din prețul unui Apple Watch 4, ceasul analog oferă destul de multe*. Pedometru, monitorizare a somnului, o autonomie a bateriei de 12 luni și posibilitatea de a face un EKG în aproximativ jumătate de minut. Toate informațiile sunt transferate către aplicația disponibilă în App Store și Google Play Store.

Ca fost utilizator Withings, îi cred pe cuvânt când vine vorba de monitorizarea activității și a somnului. Deocamdată, Withings se află în mijlocul procedurii de aprobare a funcției EKG din partea FDA (în State) și CE Medical (în UE). Dacă pentru Apple încă nu știm când anume vom avea EKG pe Watch 4 în Europa, faptul că Withings promite ceasul Move ECG în această primăvară ar trebui să bucure multe persoane cu hipertensiune.

De ce este important Move ECG

Prețul este unul dintre motive, pentru că face o tehnologie medicală accesibilă și extrem de comodă pentru oamenii cu probleme de sănătate – mai exact cei cu fibrilație atrială. Despre aceasta, Wikipedia spune:

Fibrilația atrială este cel mai comun ritm anormal al inimii.[3] În Europa și America de Nord, începând cu anul 2014, a afectat între 2% și 3% din populație.[2] Aceasta este o creștere de la 0,4 la 1% din populație în anul 2015.[12] În țările în curs de dezvoltare, aproximativ 0,6% dintre bărbați și 0,4% dintre femei sunt afectate. Procentajul persoanelor cu FA crește odată cu vârsta, procentajul persoanelor afectate fiind de la 0,14% la persoanele sub 50 de ani, 4% între 60 și 70 de ani și 14% la cei peste 80 de ani.[2] Fib-A și flutter-ul atrial au dus la 112.000 de decese în 2013, în creștere de la 29.000 în 1990.

Wikipedia

Mi se pare extrem de util faptul că rezultatul poate fi trimis imediat către un medic, sub forma unui fișier PDF. Este vorba de informații ce vor ajuta enorm la diagnosticarea problemelor și la prescrierea cât mai corectă a tratamentelor.

E mișto că noul Apple Watch 4 are un ecran mai mare și un procesor mai bun, dar ideea că Withings Move ECG va putea oferi funcția medicală din prima zi, pentru încă 511.5 milioane de oameni nu poate decât să mă bucure. Și asta pentru doar aproximativ 620 de lei.

*n-am reușit încă să aflu dacă Withings Move ECG este și submersibil. Teoretic, ar trebui să fie până la 50 de metri.

3 replies on “Withings aduce EKG-ul la încheietura oricui pentru €130”

Buna seara

Stiti cumva unde se mai poate gasi in Romania acest tip de ceas?
Multumesc anticipat pentru un raspuns prompt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.