Withings Activite Steel: cât de smart trebuie să fie un ceas?

Nu mă dau pe spate ceasurile ce rulează pe Android și iOS. Au prea multe funcții, sunt prea complicate și au o autonomie de tot râsul. Avantajul notificărilor este acceptabil până la un punct, însă poți deveni rapid dependent de ele, după cum am scris aici. Și pentru că telefonul nu se află mereu în buzunar pentru a-mi măsura activitatea fizică, mi-am îndreptat atenția către Withings Activite Steel. Au trecut peste două luni de când îl port la mână și următoarele rânduri sunt cele de care ai nevoie dacă te gândești să îți cumperi unul:

Ceas cu funcții smart

Design clasic, curea de 18mm din silicon, cadran din oțel inoxidabil și rezistent la scufundări (50m). Singurul lucru care îi trădează imaginea de ceas clasic este limba dedicată pedometrului (îmi pare rău de dislexicii care au citit ultimele cuvinte). Dezamăgește prin faptul că cele două indicatoare ale timpului sunt inutile în întuneric.

Pe lângă pedometru, celelalte trei lucruri smart din Activite Steel sunt: conexiunea Bluetooth Low Energy, memoria ce stochează informații timp de 36 de ore și motorul de vibrații. Dacă tot am vorbit de memorie, aceasta stochează numărul de pași, calitatea somnului, ședințele de alergat și pe cele de înot. Pe primele două le măsoară cel mai bine, la ultimele mai are de lucrat.

Aplicația face toți banii

Withings a dezvoltat aplicația HealthMate pentru a înregistra progresul pe care îl faci în fiecare zi. Cu toate că transferă fără probleme datele din ceas, HealthMate îți dă voie să înregistrezi manual informații precum greutatea, activitatea fizică (36 de opțiuni), pulsul, tensiunea arterială și ceea ce mănânci (prin aplicația MyFitnessPal). Aplicația pune la dispoziție grafice, remindere, un clasament, precum și informații ajutătoare.

Una dintre cele mai utile chestii este setarea alarmei ceasului. Ceasul vibreaza de 12 ori pentru a te trezi. Numărul de vibrații nu poate fi modificat și nu poți adăuga mai mult de o alarmă. În prima dimineață nu am simțit alarma, însă aceasta a fost și singura dată când funcția alarmei a dat greș. Lovirea cadranului de două ori va face ca limbile ceasului să arate pentru scurt timp ora de alarmă (nu merge de fiecare dată).

Aplicația se ocupă și de update-urile de firmware. Singurul minus pe care îl găsesc legat de sincronizare este distanța foarte scurtă dintre ceas și telefon (îmi aduce aminte de transferurile de ringtone-uri prin infraroșu).

Cui îi este destinat

Celor care nu doresc să compromită imaginea ceasului clasic, dar care vor câteva funcții smart. Nu te aștepta să ofere date exacte despre alergat (mi s-a întâmplat o singură dată să fie pe aceeași lungime de undă cu aplicația Nike+ Running) sau despre înot. Construcția este foarte bună, materialele la fel, iar cureaua poate fi înlocuită foarte ușor. Însă punctul forte Activite Steel este durata de viață a bateriei: până la 8 luni. După care cumperi o baterie și continui să te bucuri de el.

A fost disponibil inițial doar pe site-ul Withings, unde a fost nebunie mare cu precomenzile. A ajuns și pe eMag – 799 lei – e disponibil și pe alb. Varianta mai ieftină (Pop) are culori faine.

Withings Activite Steel-3

Withings Activite Steel-4

Withings Activite Steel-5

Withings Activite Steel-6

Withings Activite Steel-7

Withings Activite Steel-8

Withings Activite Steel

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.