Vremea din ultimele zile a scos ce-i mai rău din șoferi

Zilele astea am mers cu mașina la birou, motiv pentru care am constatat că poliția cam stă degeaba.

Cum ziua e scurtă, primele faulturi sunt la șoferii fără lumini în ordine. Aseară, pe Colentina, stăteam în coloană la semafor. De pe trotuar, un Kangoo ieșea cu spatele. Nu-i mergea lumina de marșarier. A vrut să-mi arate aprecierea că l-am lăsat, prin avarii. Cele două semnalizatoare s-au aprins pe rând, niciodată împreună.

Și tot felul de oameni care nu-și dau seama că un bec costă vreo 10 lei. Sau măcar să le regleze, că am impresia că unii ies la vânat ciori și porumbei.

Mă uitasem la clipul de 18 minute al lui Vali și mi-am zis că omul exagerează. Că e normal ca oamenii să nu fie 100% atenți la ce se întâmplă în spate. Apoi am mers în spatele unuia cu o Corsa care dormea pe banda 2. De la pod Dragonul Roșu până la Fundeni.

Astfel de scenarii mă fac să înțeleg de ce unii se iau cu mâinile de cap atunci când umblă cu mașina. Înțeleg de ce prefer înghesuiala și mirosurile dubioase din 36, decât să dau de toți oamenii ăștia, plus ciumeții care depășesc coloana, blochează intersecțiile și ignoră orice urmă de semafor.

Pe de altă parte, tot văd poliție prin oraș. Am aflat că prin pasaj Victoriei chiar cer autografe de la șoferi.

Hai, poate mai scăpăm de câțiva…

Photo by Ohmky on Unsplash


Comments

3 responses to “Vremea din ultimele zile a scos ce-i mai rău din șoferi”

 1. Cele mai multe faze din filmul lui Zoso le-am trait si le traiesc si eu. Sunt de acord cu majoritatea comentariilor lui. Iar Politia Rutiera o freaca la mare arta. Daca s-ar pune pe treaba putin ar elibera mult din trafic, prin ridicarea de permise. Macar celor care trec pe rosu sau care merg pe linia de tramvai (uneori chiar linia de tramvai de sens opus).

  1. Tocmai pentru că poliția este atât de limitată, durata de rezolvare a șoferilor problematici e mare în momentul de față. La cum văd eu situația, trebuie să se facă următoarele lucruri: niște baze de date trebuie făcute să comunice între ele (MAI și FISC, în principal), niște camere inteligente să monitorizeze tot și un serviciu poștal / email care să funcționeze 24/7. Nu ți-ai plătit amenzile și impozitul auto? Nu mai pupi ITP. Te-am prins fără ITP? Sunt atâtea străzi ce au nevoie de curățenie.

   1. In principiu, asta e solutia.
    Dar vezi tu, la fel ca la politie unde nu se vrea (ca ar putea sa faca ceva, in 2015 si 2016 chiar se miscau bine), nici la alte institutii nu se doreste implementarea unui asemenea sistem. Stiu solutii asemanatoare, pentru diverse domenii, care ar fi imbunatatit munca angajatilor si ar fi usurat relatia cetateanului cu institutiile (documente management la primarii, ar fi un exemplu), dar care nu au mai fost implementate. Factorii decizionali din aparatul de stat nu doresc sa fie nici o imbunatatire, pentru ca birocratia si haosul sunt conditii esentiale pentru prosperitatea multora din sistem.
    In plus, mai e un lucru: la noi nu numai ca nu exista multe legi necesare, dar nici alea care exista nu se aplica. Sau daca se aplica, nu se executa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.