Voturile mele pentru DJ Mag Top 100

Dacă ești în temă cu lumea muzicii electronice, DJ Mag Top 100 este o listă a orgoliilor, capabilă să influențeze cariere, line-up-uri la festival și, mult mai important, comisioane adunate de către agenți. Cei care au urmărit fiecare ediție știu că rezultatele în sine și-au pierdut din relevanță, însă asta nu m-a oprit din alegerea celor 5 DJ care m-au impresionat anul ăsta.

ATB

Prima poziție este by default a neamțului, însă anul ăsta m-a impresionat foarte plăcut la petrecerea de 10 ani TrancENDancE. ATB a servit un set mult mai bine legat, melodiile au fost mult mai bine alese, iar asta s-a văzut în reacția publicului care a rămaspână la final.

Votul merge și pentru scurta incursiune în lumea podcast-urilor, cu emisiunea Synthesis, unde fanii decid de fiecare dată playlist-ul. Sper ca singurul motiv al întreruperii după doar 4 episoade să fie munca de studio.

ATB la Aniversarea de 10 ani TrancENDancE, 26 iunie 2016
ATB la Aniversarea de 10 ani TrancENDancE, 26 iunie 2016

Armin van Buuren

Armin continuă cu aceeași energie seria de producții și evenimente. Anul trecut era întrebat dacă va continua organizarea evenimentelor Armin Only, dedicate albumului Embrace, iar răspunsul a fost evaziv. În 2016 vedem că, pe lângă acest eveniment, omul a mai scos un mini-album, Old Skool, și o compilație, A State of Trance Ibiza.

Anul acesta, la Untold, a demonstrat încă o dată că merită locul de headliner pe poster. Setul său a fost cel mai discutat, mai ales că n-a scăpat de obiceiul de a ține fanii în priză până la răsărit.

Armin van Buuren la Untold Festival, 7 august 2016
Armin van Buuren la Untold Festival, 7 august 2016

Fedde Le Grand

Când mai toți festivalierii de EDM aplică aceeași rețetă pe set, Fedde Le Grand reușește să se diferențieze de turmă. A făcut-o și anul trecut, s-a ținut de treabă și acum câteva săptămâni, la Untold.

Poate că acest lucru se datorează succesului pe care Fedde l-a avut în urmă cu mulți ani. Înainte, lumea venea să asculte setul pentru alea două-trei melodii care te-au făcut celebru. În rest, puteai să experimentezi după bunul plac. Anul acesta, la Untold, aproape toți DJii pe care i-am văzut pe Arenă au ars-o cu aceleași melodii simpliste și același mod aproape novice de a mixa.

Pentru că Fedde își vede în continuare de treabă și pentru că știe că baza lui de fani are anumite gusturi, merită un vot în Top 100 DJ Mag.

Fedde Le Grand la Untold Festival 2016, 4 august 2016
Fedde Le Grand la Untold Festival 2016, 4 august 2016

Dr Kucho

Am avut plăcarea să-l văd a doua oară la lucru Daniel Manzano Salazar, Dr Kucho pentru cei care îi știu muzica. Acum niște ani a mișcat bine publicul de la Liberty Parade, anul acesta a fost la Untold și a făcut vreo 1500 de oameni să își tocească bine tălpile pe iarba din Parcul Central.

Omul a scos și câteva melodii bune de când activează pe scena house, iar asta nu face decât să-i întărească poziția în topul preferințelor mele. Ar trebui să îl știți după melodia asta.

Dr Kucho la Untold Festival, 6 august 2016
Dr Kucho la Untold Festival, 6 august 2016

Gareth Emery

Este singurul pe care nu l-am văzut încă live, însă îi ascult emisiunea și îi urmăresc podcast-ul. Ultimul, Make it happen, este mega util celor care vor să pornească în lungul drum către celebritate. În rest, Gareth Emery a făcut echipă cu Ashley Wallbridge și a încropit grupul de fakeri CVNT5 care ia la mișto industria EDM, dar mai ales pe DJii care s-au ridicat datorită producătorilor fantomă.

Nu în ultimul rând, 100 Reasons to Live este cel mai recent album pe care Gareth l-a scos și vă recomand să-l ascultați. Aștept să-l văd live și în 2017 e posibil să urce în topul propriilor preferințe.

The-Gareth-Emery-Podcast-Episode-264-The-Best-Of-Garuda-

După modelul “Vama nu mai e ce-a fost”, nici topul DJ Mag nu se mai bucură de aceeași apreciere din partea celor care au fost alături din primii ani. Umblă vorba că principalul motiv pentru care Dimitri Vegas & Like Mike au ieșit pe primul loc în 2015 a fost o armată de oameni care mergeau pe la festivaluri să strângă voturi (inclusiv la Untold 2015).

E oarecum similar cu ce se întâmplă la noi în campanie electorală. Iar fanii muzicii electronice cu ceva ani în spate spun că s-au săturat de DJ Mag, că voturile lor nu sunt relevante, din moment ce rezultatele sunt cum sunt. Însă asta nu m-a oprit din a dedica 2 minute procesului de votare – așa îmi legitimez dezaprobările pentru următorul an 🙂

Votarea e deschisă până pe 14 septembrie.

foto Gareth Emery via


Comments

One response to “Voturile mele pentru DJ Mag Top 100”

  1. […] dacă tot avem topul complet, articolul în care scriam despre alegerile mele din acest an arată că 3 din 5 nominalizări au prins […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.