Chiar nu-mi dau seama de ce Sony Entertainment sunt bătuți în cap cu nevoia lor de a-și crea propriul univers cinematic. Au încercat cu The Amazing Spider-Man și nu le-a ieșit. Au văzut că Marvel știu să facă un film despre Spider-Man. În aceste condiții, ar fi fost logic ca Venom să ocupe un colț din universul cinematic Marvel. Dar n-o face. Pentru că Avi Arad vrea să arate că e încă-n putere s-o mai dea de gard.

Venom este foarte confuz pentru cei ce doresc o poveste decentă. Salvarea filmului stă în Tom Hardy care face un rol bun, în ciuda unui scenariu pe care l-aș fi făcut sul și l-aș fi băgat pe gâtul scenariștilor. E atât de rău?

Nu. Cu greu ar putea întrece vreun film măiestria ultimului Fantastic 4 sau Justice League. Însă Sony avea atât de mult potențial cu personajul Venom. Au nimerit-o cu Tom Hardy în rolul principal. Au dat-o de gard cu rating-ul PG-13. Venom e un anti-erou extrem de violent și merita scene de acțiune în care Logan și Deadpool au strălucit. În schimb, “bătăile” au loc noaptea. Deci nu prea înțelegi nimic din ele când le vezi 3D în cinema.

Nici povestea nu este foarte șlefuită, deși multă rolă de film e dedicată cunoașterii lui Brock. Universul lui se destramă mult prea repede, saltul în timp e aiurea, iar personajul negativ are justificări mult mai credibile decât întoarcerea la 180 de grade a simbiotului Venom. În rest, nimeni nu e șocat că extratereștrii au ajuns în viața lor. Țineți minte că Venom face parte dintr-un univers separat de Marvel, așa că scuza cu “au văzut deja extratereștri” nu ține.

Cu toate astea, filmul a avut un prim weekend foarte bun – peste $200 de milioane încasate. Rămâne de văzut cât de bine va merge și în următoarele dar, având în vedere star power-ul lui Hardy, Sony va avea pe mână un succes comercial. Sper doar să nu se îmbete și în al doilea să o dea și mai grav de gard. Mai ales că în al doilea film îl vom vedea pe Carnage jucat de Woody Harrelson.

De văzut dacă sunteți fani Marvel și / sau Tom Hardy.