Cum s-a văzut Untold de la București

Ce faci când nu ești în Cluj și Untold e pe toate gardurile? Păi te uiți, că altceva n-ai ce face. Este primul Untold care mă prinde departe de complexul amenajat în jurul noului stadion. Are și lucrul ăsta avantajele lui.

Primul dintre ele este punctul de vedere al celor care ziceau în primele două ediții că Untold este o fiță inutilă și scumpă. Reacția din anii trecuți era de respingere a ideii în secunda doi. Anul ăsta sunt mai reconciliant și îi înțeleg pe cei care nu pricep de ce niște persoane ar da o căruță de bani să danseze pe muzica unor băieți care vin cu setul încărcat pe stick.

Cu toate astea, damnarea festivalului este ridicolă, pentru că Untold nu este doar despre muzică. Din câte am văzut pe râurile de postări de pe Facebook și Instagram, organizatorii au plusat masiv pe experiența dintre concerte. Până la urmă, pe Armin pot să-l văd și la Polivalentă timp de 2-3 ore, apoi să mă car acasă. Cu o oprire la Dristor, firește.

Dar organizatorii s-au asigurat că țin oamenii cât mai mult în complexul din parc. Adică mai mulți bani încasați de stand-urile cu mâncare și băutură. Plus multe activări și noi moduri de a pierde vremea. Apropo de bani, anul ăsta a fost mai ușor să lași banii la festival.

Mi-a plăcut că Untold m-a scutit de durerea de cap de a vedea în feed clip-uri live, filmate pe verticală și tremurate rău. Au fost transmisii live cu seturile lui Armin (peste 5 ore cumulat!), Sander van Doorn, Dannic, Tujamo, plus mulți alții. Dintre artiștii live, m-am bucurat că am putut vedea Hurts. Transmisii live care vor convinge și mai mulți oameni să vină la ediția din 2018.

Binențeles că la Armin s-a îngrămădit lumea cel mai mult, motiv pentru care organizatorii au limitat accesul. Deși s-a făcut la fel și anul trecut, unii încă nu pricep motivația. Sper să se rătăcească în drum spre cabina de vot.

Singurul lucru pe care îl pot reproșa organizatorilor este folosirea sloganului “Real Life Fantasy” și neincluderea lui ATB în line-up. Eh, logică de fanboy…

Ne vedem în 2018 la Untold!

Deschiderea Untold Festival 2017

foto via Sorin Pop


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.