Vânzările din streaming au depășit comercializarea clasică a muzicii

Era doar o chestiune de timp: industria de streaming audio a depășit-o pe cea a comerțului clasic la încasări, cel puțin în State. Pandora și Spotify au deschis apetitul, restul marilor jucători pe piața de audio, printre care Amazon și Apple, și-au adaptat strategia și au crescut procentul încasărilor de la 7% în 2010, la 34.3% la finele anului 2015.

16306-13009-160322-Streaming-l

Vânzările de single și album au reprezentat 34% din totalul unei piețe de 7 miliarde, iar trendul descendent este vizibil. Mai mult, încasările din streaming au crescut anual cu aproximativ 50%, Spotify fiind cel mai utilizat serviciu, cu peste 30 de milioane de utilizatori activi. Pe plan local, Zonga are aproape 100.000 de utilizatori activi, jumatate dintre ei cotizând lunar la catalogul de peste 27 de milioane de melodii.

O informație inedită este performanța înregistrată de vânzările fizice: aproape 29%. Discurile de vinil cu care mulți dintre noi au crescut sunt din nou pe val și producători precum Sony lansează pick-up-uri. CD-urile sunt în continuare importante pentru o bună parte dintre consumatori, mai ales că Amazon vinde de rupe pe partea asta.

Mai multe informatii aici.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.