Bine ați venit la cursul “Cum să faci succes cu un site de știri”. De fapt, e o singură lecție: adresează-te mândriei naționale, caracteristică prezentă mai mult sau mai puțin în fiecare dintre cititorii tăi.

Parexamplu: dacă Simona Halep este accidentată și nu poate participa la un Grand Slam, agață-te de altceva. Bine ai venit, Emma Răducanu! Nimeni nu știa de tine acum o lună, că nu ești de pe aici, dar ai nume românesc și, în lipsă de altceva, you’ll have to do! Așa că tot ce declari va fi publicat în presă ca știre, că românilor trebuie să li se arate că încă contează.

Mai e cineva pe listă? Un puști care înoată bine la Olimpiadă? Salut, David Popovici! Ai doar 16 ani, ai terminat aproape de podium, deci e cazul să ne lăudăm că L’Equipe scrie despre tine, deci suntem și noi la masă cu ăia importanți.

Hai că nu doar la sport stăm bine. Un român a câștigat iPhone Photography Awards, chiar dacă îl cheamă Istvan Kerekes și locuiește în Ungaria. E născut în Târgu Mureș, deci contează!

Până la urmă, românii au nevoie de știri pozitive, care să-i facă să se simtă bine, importanți. Nu contează că am trecut printr-un weekend cu mulți morți pe șosele. De ce să-și bată capul cu astfel de lucruri?