Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea

Am fost în weekend la Buzău pe o ploaie absolut sâcâitoare. Pentru că folosesc ruta alternativă la DN2, am interacționat cu mai puțini șoferi, însă suficient de mult cât să văd că proporția de idioți pe șosea se păstrează.

Ca să nu ne plictisim pe un drum unde vizibilitatea n-a depășit aproape deloc 300 de metri, am zis să-i numărăm pe idioții fără faruri aprinse. Am renunțat până să ajungem la centura Bucureștiului, pentru că gigeii s-au prezentat la meci în efectiv numeros. Unuia dintre ei i-am și făcut semne cu farurile – mi-a dat un flash și dus a fost.

Uniunea Europeană a impus constructorilor care comercializează mașini în țările membre să includă obligatoriu Daytime Running Lights. Asta prin 2011 (din 2012 și la utilitare). Următorul pas pentru salvarea idioților de pe șosea este aprinderea lor la punerea contactului. Practic să nu poți stinge led-urile cât timp rulează motorul. Dacă o bună parte dintre șoferii români nu se pot salva de propria prostie, măcar să fie forțați.

Și la întoarcere am venit pe o ceață minunată. Unde naiba au dispărut toți dispăruții cu proiectoare și când au fost înlocuiți de cei care merg fără lumini? Mi-e dor de ei!

Photo by Tomasz Zagórski on Unsplash


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.