Site-urile ce trăiesc doar din publicarea zvonurilor și-au luat-o grav peste bot când Apple a ieșit în față cu cifre trimestriale. Ultima strigare, cea în care Tim Cook a zis că iPhone X a fost cel mai vândut smartphone în primele 3 luni ale anului, a dat peste cap toate știrile cum că Apple a greșit enorm când s-a avântat la un preț de $1000 pentru un telefon. Caravana a trecut, câinii s-au potolit pentru moment din lătrat, iar următoarea țintă este cel mai ieftin iPhone.

Au ieșit deja câteva informații de bun simț: că va avea încărcare prin inducție, că va avea un procesor mai nou, cel mai probabil modelul A10. Au fost ceva randări ale celor din categoria “wishful thinking”, în care am văzut design-ul iPhone X portat într-o versiune mai mică, specifică iPhone SE. Nu le-am luat în seamă, dar randările unui producător de accesorii schimbă un pic situația. Asta înseamnă că următorul iPhone ieftin poate să arate așa:

Cel mai mișto lucru este că, dacă Apple păstrează dimensiunile unui iPhone 5/5S/SE, următoarea generație poate avea o diagonală de aproximativ 5.2″.

Așadar: Procesor A10 Fusion, cadru de iPhone 5, ecran de X, probabil cameră de 8, încărcare prin inducție. Ca atare, prețul de $349 nu are cum să rămână în picioare, mai logic fiind undeva pe la $500, poate chiar $549.

Sau poate că Apple nu va face nimic din ce e mai sus. Cine știe.