Dialogurile cu autoritățile pot fi foarte faine dacă ai răbdare și nervi pentru așa ceva. Anul trecut n-am avut. Anul ăsta s-ar putea să stau mai bine.

Pentru cei care nu știu, anul trecut semnalasem că, la nici două săptămâni de la darea în folosință, stația de tramvai RATB de pe Ziduri Moși a fost vandalizată de Ionuț. Am făcut sesizare la locală, am trimis și poze și am primit un răspuns care m-a dezarmat pe loc: pentru a interveni, agentul de poliție trebuie să constate infracțiunea în timp ce are loc, nu după. Nici chiar dacă ai pe cine să iei la întrebări, din moment ce oamenii își lasă numele și numărul de telefon pe anunțuri.

A doua variantă propusă de Locală a fost o sesizare din partea părții vătămate, adică RATB. Așa că acum ceva timp am trimis o sesizare prin intermediul formularului de pe site-ul RATB. Formular în care trebuie să scrii și adresa la care locuiești, pe o pagină în care rulează un GIF dubios cu un ochi.

RATB-ul a răspuns la sesizare spunând că o echipă a lor a igienizat stația și că, din câte au văzut ei, nu există urme de vandalizare. Cum însăși Poliția mi-a confirmat că fapta se încadrează într-unul din articolele din Codul Penal, plus că mai încalcă și o hotărâre locală în ceea ce privește inscripțiile și amplasarea de materiale publicitare, am zis să nu las RATB-ul în neștiință de cauză.

Așa că am răspuns RATB-ului să facă plângere la Poliție. Now we wait. Doamne ajută!