Festivalul a cunoscut pentru prima dată ploaia în a doua zi, când nume importante precum Cazette, Lee Burridge, Gentleman, Sasha și Avicii și-au luat locul pe scene. Dintre acestea, pe ultimele două le-am prins la lucru.

Untold Festival - Avicii

Avicii – Mix it like you do

Suedezul a început în același stil Winamp pe care Dimitri Vegas & Like Mike îl foloseau obsesiv în urmă cu o zi, însă, odată încălzirea făcută, a trecut la un set care a adunat vizibil mai multă lume decât în prima seară. Cu mai puține “ciocane” și stab-uri decât în urmă cu o zi (îmi pare rău că tot compar cu setul fraților belgiano-eleni, dar n-am ce face), Avicii a oferit show-ul complet: imnuri mult mai bune, efecte pirotehnice foarte tari și vizualuri pe măsură (totuși mă aștept ca Armin să ridice ștacheta din nou).

Suedezul a fost concentrat mai mult pe set, decât pe a comunica cu publicul la modul “hai să ne suim pe pupitru și să facem inimioare cu mâinile”. De-asta am apreciat că setul a conținut melodii precis tăiate unde trebuie, cum trebuie, astfel încât publicul să se bucure de cea mai bună experiență semnată Avicii. Iar surpriza din ora și jumătate cât a durat setul a fost aprecierea exprimată de suedez față de genul hip-hop. Până la urmă este cam singurul DJ de EDM de care știu să poarte o șapcă invers.

Încheierea a fost superbă, cu artificii și oameni foarte fericiți. Tracklist-ul la Andra.

Untold Festival - Artificii Avicii

Sasha – întoarcerea la preferințele românilor

Ok. Avicii a umplut un stadion, însă românii preferă în continuare stilurile deep, tech și minimal. Stau dovadă anii de evenimente cu DJ ce au făcut istorie cu aceste stiluri și ceea ce mai difuzează cam singurul post de radio de muzică dance de pe la noi (încă o dată, RIP Vibe FM).

Așa că, multă lume s-a mutat repede de pe Cluj Arena în Sala Polivalentă, ca să-l vadă la lucru pe Sasha, DJ-ul care nu are nevoie de lumini, efecte speciale sau de vizualuri. În schimb, galezul s-a folosit de anii de experiență pe cele mai mari scene și de sonorizarea excelentă a sălii pentru a livra un set foarte bun. Spre deosebire de zbânțuiala de pe progressive și acel PLUR care începe ușor, ușor să devină monoton, publicul de tech e într-un alt univers. N-ai nevoie să faci selfie-uri, să stai tot setul să faci poze sau să filmezi în format portrait. Oamenii pur și simplu iau o băutură de la bar și dansează până nu-și mai simt picioarele.

Untold Festival - Sasha

Iar muzica livrată de Sasha a fost exact ceea ce trebuie pentru ca lumea umplută de adrenalină de Avicii să se mai domolească și să aprecieze piese bine produse și bine legate între ele. Și în continuare cred că Sasha poate să fie headliner fără probleme.

Alte poze din a doua zi de Untold Festival:

Untold Festival - Avicii 2

Untold Festival - Avicii 3

Untold Festival - Sasha 2

Untold Festival - Sasha 3

Untold Festival - Sala Polivalenta 2

Untold Festival - Avicii 4


Dan Pandrea

Common sense owner. Electronic music, photography and tech.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.