Povestea primului festival la care am participat

Published by Dan Pandrea on

Tocmai ce aflasem că ATB urma să vină în România, la Târgu Mureș. Terminasem clasa a 11-a și ideea de a merge până la Peninsula de unul singur era realizabilă în momentul respectiv precum începerea unei autostrăzi în România. Eram doar în 2006. Din fericire, o verișoară de la Brașov e la fel de fană ATB, așa că am sărit în tren, iar a doua zi plecam spre Târgu Mureș cu grupul ei de prieteni. A fost primul road trip pe bune: 2 masini, 7 oameni și niște drumuri pe care nu le voi uita prea curând.

peninsula1

Sighișoara

DJ 151D Acățari - Ungheni

DJ 151D Acățari – Ungheni

Atmosfera festivalului a compensat pentru starea mizerabilă a drumului. La Peninsula am găsit 3 scene și o grămadă de oameni. Cea dedicată muzicii electronice era singura amplasată în cort ce primea undeva la 4-5000 de persoane. A fost atât de plin, încât am ajuns cam pe unde vedeți în fotografia de mai sus, însă primul gig ATB a meritat tot drumul plin de gropi, sandvișul pe care și acum îl suspectez de ceva neregularități sanitare și cele trei ore de somn de după. Brățara de la festival a rămas pe mână până când am revenit la Buzău.

ATB @Peninsula 2006. Foto via Peninsula.ro

ATB @Peninsula 2006. Foto via Peninsula.ro

Nouă ani mai târziu mă așteaptă încă un road trip ce are ca punct final un gig ATB. De data asta drumul mă va purta la Cluj, cu ocazia primei ediții Untold Festival. Deși headlinerii sunt Armin van Buuren, Avicii, David Guetta și Dimitri Vegas & Like Mike, roadtrip-ul de la sfârșit de iulie este în cinstea neamțului. Nu știu dacă vom avea parte de melodii noi din partea lui, mai ales că în ultima vreme s-a ocupat de promovarea albumului Contact și a lansat un remix “Love Me Like You Do”, iar acum câteva zile și-a anulat mai multe gig-uri, din cauza unor probleme de sănătate. Poate că momentul de pauză îl va ține mai mult timp în studio.

Line-up la Untold Festival

Line-up la Untold Festival

Dintre cei prezenți în line-up, pe Fedde Le Grand, Cazzette, John Digweed și Nic Fanciulli vreau să-i văd la pupitru, iar pe Aron Chupa vreau să-l văd dacă are și altceva în afară de mizeria aia care rulează acum pe radiouri.

PS: Uitați-vă din nou la prima poză și vedeți ce lipsă de telefoane mobile. Eram doar în 2006.


1 Comment

Dacă te plângi de Untold din următoarele motive, n-ai priceput ce-i ăla un festival | Dan Pandrea · August 10, 2016 at 09:33

[…] de primărie sau de caravana Timișoreana. Primul festival la care am luat parte a fost Peninsula, în 2006. Aveam 18 ani atunci, azi ai voie de la vârste mult mai […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.