Unde se termină libertatea?

Protestele împotriva exploatărilor miniere de la Roșia Montană au adus și blocarea bulevardelor Magheru (pe un singur sens) și Regina Elisabeta (în seara asta). Din câte știu protestul ăsta nu e unul autorizat și cu toate astea participanții “forțează” cordonul de jandarmi pe carosabil. Întrebarea e “de ce?”.

Pentru că orice protest trebuie să fie o “Revoluție!”. Discutam anul trecut cu nu știu ce șef de la Jandarmerie despre intervențiile din ianuarie 2012 și refuzarea unor alte adunări în Piața Universității. Refuzurile veneau tocmai din cauza acestor temeri. Piața este încărcată de episoade negre în istoria recentă, iar ultimul lucru de care au nevoie oamenii e o altă acțiune de plantare a panseluțelor.

Noi nu avem proteste normale, gen cum făceau sindicatele în fața Palatului Victoria. Hai să facem un exercițiu de logică: luăm toți șoferii care au fost nevoiți să aștepte după Sterianii* ăștia și-i întrebăm ce părere au despre proteste și Roșia Montană?

_________________________________________________________________________________

Pe de altă parte România vrea să scoată aur cu cianuri, exact pe invers față de legislația europeană. Deci alte drepturi și libertăți încălcate. De data asta cetățenilor europeni din România. Dar cui îi mai pasă? Din partea mea sunt liberi să-l scoată și să-l facă nevăzut, că tare am impresia că ce-i la Roșia Montană nu e doar metal prețios, ci mărul de aur al discordiei.

*cu scuzele de rigoare față de Valeriu Sterian și ce a însemnat pentru Revoluția din ’89.


Comments

6 responses to “Unde se termină libertatea?”

 1. […] pe subiectul Roșia Montană, pentru că unii oameni din Piața Universității sunt duși rău cu bila. După ce oamenii au […]

 2. Te-ai gandit ca poate protestele “normale” de care zici tu nu mai au niciun efect? Te-ai gandit ca poate e nevoie sa il enervezi si pe calatorul din RATB ca sa ii ajunga macar la urechi problema cu Rosia Montana? Si te-ai gandit ca poate din cauza unor indiferenti ca tine (care lasa “liberi” pe toti cei care vor sa profita de tara si de resursele ei naturale, cu pretul unor dezastre ecologice) am ajuns sa fim bataia de joc a tuturor? De ce crezi ca vin strainii la noi sa ne cumpere pe 3 lulele 3 surcele? Pentru ca oameni de “bine” ca politicienii care ne dicteaza viata si oameni de “bine” ca tine ii lasa sa faca ce vor, fara sa dea socoteala.

  Si zici de protestele sindicatelor ca fiind bine organizate. Uiti ca in Bucuresti s-au facut la metrou greve care au paralizat Bucurestiul. Dar ce facem noi pe un bulevard e mai grav si mai strigator la cer.

  E bine ca ti se pare mai important traficul de pe un bulevard din Bucuresti intr-o seara de duminica sau luni decat pamantul si apele toxice pe care le-ar mosteni copiii, nepotii, stranepotii tai si tot asa…

  1. Nu.
   Pentru ca nu incomodand cetatenii ii luati de partea voastra in protest.
   Nu ma numi “om de bine”, atat timp cat nu stii pozitia mea fata de proiectul de la Rosia Montana.
   E gresit sa pui un protest pe aceeasi treapta cu o greva.
   Mi se pare mai important sa protestati fara aerul asta de revolutionari. Nu meritati sa aveti numele asta, nu in fata celor de acum 24 de ani.

   1. Exercitiu de logica. Pai daca cetatenilor incomodati de protest li se modifica parerea despre proiectul Rosia Montana in functie de cat de incomodati sunt de o strada blocata, nu stiu ce sens ar avea sa ii convingi in primul rand.

    Cat despre protestele normale, autorizate, din Piata Victoriei, ma indoiesc ca nu au incurcat circulatia.

    1. Alea de la Victoriei se fac in parcarea de pe mijlocul intersectiei, masinile circula fara probleme.

     1. Si sa inteleg ca o parcare ocupata nu incomodeaza soferii?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.