Unde să mănânci în Barcelona

scris de

in

Ca să ai energia necesară de a vizita toate atracțiile din Barcelona, trebuie să mănânci ce trebuie, unde trebuie. N-am devenit expert în dining, însă am trecut prin câteva locuri de care merită să te împiedici în căutarea unei mese bune. Dacă vrei să experimentezi, concediul va fi perioada în care îți vei aduce aminte că există aplicația numită Foursquare.

Bacoa

Este locul recomandat de Radu Dumitru și despre care am auzit numai lucruri bune. Când am cerut părerea locurilor de neratat în Barcelona, numele burger-barului a apărut din nou. Locul se află pe Ronda de la Universitat 31, foarte ușor de ajuns din Piața Catalunya și îmbină pasiunea oamenilor pentru burgeri cu dragostea față de creioanele de la IKEA.

Pe scurt, iei o foaie cartonată, selectezi ceea ce vrei să mănânci, completezi cu extra-uri și te duci la bar, unde poți adăuga și băuturi. Rezultatul este cam așa:bacoa burger

 

Și este unul dintre cei mai buni burgeri pe care i-am mâncat, mai ales că berea intră dumnezeiește după.

BRO

Dacă Bacoa este pe locul 4 în topul locurilor care servesc burgeri, BRO se află pe un dezamăgitor loc 10, conform ratingului Foursquare. Spun asta pentru că nu-mi dau seama (ce-i drept, n-am fost decât o singură dată) de ce se află atât de jos. Am prins barul (apropo, spaniolii au o fixație cu barurile-restaurant) într-o perioadă în care nimeni nu era era pe acolo și am comandat unul dintre cele două meniuri combo (burger + cartofi + bere).

Am zis să merg pe mâna burgerului omonim cu numele locului. Arată cam așa:bro burger

Puncte în plus pentru băieții ăștia care au ales să pună o chiflă care să îmbrace bine tot ce-i prin mijloc, ca să nu te trezești cu sosuri curgându-ți pe mână. În rest, combo-ul ăsta de €8.5 merită fiecare cent sau fiecare leu din cei aproape 38, daca faci conversia.

Brunch & Cake

E locul unde am mers de două ori, pentru că bucătarii se pricep foarte bine la ceea ce fac. Îmi place că Brunch & Cake oferă un meniu simplu: o foaie îngustă pentru mâncare, alta pentru băuturi și foarte puțină bătaie de cap.

În prima zi am optat pentru un Supersandwich sau ceea ce vrea să spună expresia “pâinea lui Dumnezeu”. N-am vorbit niciodată și n-am auzit pe nimeni pomenind “bă, ce bună-i pâinea din sandwichul ăsta!”. Însă la Brunch & Cake am dat peste o pâine extraordinară.

brunch cake supersandwich

Cu amestecul de pui mărunțit cu roșii, verdeață, salată și cartofii de lângă, Supersandwich-ul e la fel de bun precum arată. Cu salata nu s-a insistat prea mult, pentru că e păcat să îți pierzi concentrarea de la felul principal.

La a doua vizită am ales Eggs Benedict cu șuncă de curcan, puse peste o vafelă (waffle). Amestecul de gusturi e foarte interesant: pe de o parte ai gustul unic al oului, apoi textura și nuanța sărată a șuncii și, la urmă, zahărul din vafelă.

brunch cake eggs benedict

Pe cei de la Brunch & Cake îi găsiți tot în zona Universității, deci relativ aproape de Bacoa, pe Carrer Enric Granados, 19 și recomand să eviți weekend-ul pentru a prinde un loc la masă. De încercat și cafeaua lor.

Delicias

Ultimul loc despre care vorbesc e de încercat dacă ești pe lângă parcul Guell și te taie foamea crunt. Am fost surprins să văd nota mare de pe Foursquare și, în ciuda faptului că e un bar-restaurant veritabil (cu tot cu păcănelele prezente în birturile noastre), i-am călcat pragul. Este locul în care merită să încerci mâncarea specifică locului, mai ales că toată lumea recomandă “patatas bravas”, o porție sănătoasă de cartofi cu două sosuri.

Am încercat și baby octopus, știind că nu prea ai cum să dai greș cu uleiul de măsline, usturoi și caracatiță. În final, am comandat și “El Secreto Iberico” sau ceea ce noi numim file de porc cu cartofi prăjiți. Diferența dintre ei și noi este că file-ul lor nu este o jumătate de halcă pusă pe grătar, ci fileuri în adevăratul sens al cuvântului, făcute aproape în sânge.

Prețuri bune dacă te ferești de specialitățile locale, gen jamon și brânzeturi (un platou cu ambele sare de €20).Baby_Octopus


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.