Ca să nu fiu repede acuzat că țin partea vreunui politician în vremurile astea în care aproape toată lumea vorbește despre viitori primari, iau definiția cuvântului “electoral” și o afișez aici:
Privitor la alegeri
Singura campanie electorală ce beneficiază de un capital de imagine notabil este cea de susținere și votare a lui Cristian Gog, participant la “Românii au talent”. Nu am urmărit actuala ediție a emisiunii, dar din câte am văzut omul are un talent aparte și știe să-l afișeze bine. Motivul pentru care este un alt fel de campanie electorală se datorează oamenilor din online care îl susțin. Frumos gest, mă identific cu ei, întrucât am susținut și eu pe cineva la un astfel de concurs, însă am impresia că s-a depășit o limită. Curios să văd ce a mai scris Chinezu am dat peste asta:
Cine a făcut chestia aia s-a priceput să evite filtrul AdBlock-ului și mi-a băgat pe gât o reclamă care pur și simplu nu își are rostul în contextul actual: Cristian Gog nu va căpăta mai multe voturi dacă Chinezu și alți bloggeri se aliniază și livrează bannere agasante. Explicația e simplă și cuprinde parcursul lui Andrei Leonte la X Factor.
În primele gale ale concursului nu era privit cu prima șansă, era doar un băiat care a cântat prin piețe și la karaoke. Alți concurenți punctau prin mișcare scenică, spectacol, carismă, Andrei era doar băiatul cu microfonul. Asta până în gala a 5-a, când a schimbat macazul și stilul pieselor. Din acel moment a început să fie băgat în seamă. Observam cum pe pagina lui crește numărul de fani într-un ritm crescând, lumea începea să vorbească din ce în ce mai mult, omul căpăta notorietate. Nu spun că eforturile pe care le-am făcut cu acele interviuri n-au avut efect, dar tot lucrurile semnate personal de Andrei (cum ar fi scurt metrajul din facultate) au contat duminică de duminică.
Revenind însă la tema de la care am pornit, Cristian Gog a convins deja o parte a telespectatorilor “Românii au talent”, iar cealaltă nu-l va vota doar pentru că așa zic Chinezu și alții. Aici e puțin diferit față de campaniile politice, cetățeanul turmentat nu prea există – votul se simte pe factura telefonului.
Leave a Reply