Treaba cu hatereala și pișcotăreala

Daniela scrie un articol cuprinzător despre hateri și pișcotari, definiții și idei de bun simț. Apreciez demersul, însă nu pot să nu omit întrebarea: de ce se chinuie toată lumea să despice firul în patru în fața unor oameni a căror relevanță și utilitate sunt aproape nule?

Toți oamenii care interacționează cu blogosfera trebuie să-și scoată din cap ideea că universul ăsta e o lume feerică, unde totul e roz și love plutește în aer. Nu! Ca în orice domeniu în care se fac niște bani există găști, grupuri, bisericuțe. Există hateri cretini, există pișcotari de cea mai joasă speță și există invidie pân’ la cer și înapoi (vorba cântecului). Și ce zic eu acum sunt niște truisme de care sigur v-ați săturat, dar se pare că lumea nu bagă la cap. Sau bagă la cap și în public se poartă ca niște prețioși.

Ce rămâne de făcut? Dacă sunteți ca mine și scrieți pur din plăcere, cu advertoriale mai rare decât o idee bună în clădirea Parlamentului, vă sugerez să dați scaunul pe spate și să vă bucurați de acest reality show 2.0. Să stai acum să-ți ocupi timpul cu educarea maselor… Din păcate am doar o viață de trăit.thriller


Comments

4 responses to “Treaba cu hatereala și pișcotăreala”

  1. Bogdan Ciubotariu Avatar
    Bogdan Ciubotariu

    Eu nu am înțeles niciodată de ce bloggerii au senzația că sunt atât de importați și de relevanți. Ok, ai o comunitate de 1000-2000-5000 (deja cred că exagerez) oameni care te citesc constant și știu ce-i aia un blog, dar de unde și până unde atâta „importanță”? 🙂 Facem un procent ca să vedem cât înseamnă unicii respectivi din totalul utilizatorilor de internet din .ro?

    1. Orice comunitate trebuie sa aiba un lider de opinie. In cazul blogurilor, scriitorul este formatorul de opinie. In plus, consider ca cititorul unui blog este mai apt decat unul care se opreste la Libertatea, Click si CanCan.

      1. Bogdan Ciubotariu Avatar
        Bogdan Ciubotariu

        Corect, mi-am pus problema și așa, dar am ajuns la concluzia că sunt șanse foarte mici ca respectivii cititori să intre DOAR pe bloguri. E foarte posibil ca ei să intre și pe Libertatea, Click sau CanCan. Da, ca și în cazul tău, mi-e destul de greu să înțeleg ce ar putea să găsească oamenii acolo, dar ei intră.

        Pe de altă parte, asta cu „mai apt” e atât de relativă… Eu de obicei citesc multe din comentarii tocmai pentru a putea să văd cum gândesc oamenii, iar unii dintre ei sunt pur și simplu imbecili. „Ochiometric” e mai bine decât pe CanCan &Co (unde dacă intru să citesc ceva comentariu voi ieși foarte repede din cauza imbecilității comentatorilor), dar nici blogurile nu mi se pare că sunt la ani-lumină în față. Asta DACĂ au comentatori – mă amuză unii care îndeamnă vizitatorii prin titlu/conținut să comenteze și au 5-6 comment-uri.

      2. Bogdan Ciubotariu Avatar
        Bogdan Ciubotariu

        Apropo, nu se păstrează formatarea textului (paragrafe &stuff) la comment-uri – rezolvă, că un comment mai lung arată aiurea rău 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.