Transylvania Log Cabins

Transylvania Log Cabins: esențialul și ceva în plus pentru un weekend departe de oraș

Nu cred că am scris până acum despre locurile prin care am stat când am plecat din București. Transylvania Log Cabins merită.

Pe scurt, este vorba despre câteva căbănuțe aflate la 11 kilometri de Hațeg, în satul Peșteana. Noi am stat în cea mare, de pe deal. Mare adică bucătărie, living și baie la parter, două dormitoare și balcon la etaj. Așadar bună pentru două cupluri sau pentru o familie cu copii.

Ce m-a marcat de prima dată a fost lemnul. Înconjurat în fiecare zi de metal, plastice și betoane, mirosul, textura și zgomotul lemnului m-au teleportat instant în satul bunicilor, în urmă cu vreo 20 de ani.

Numai că în cabana asta ai cam tot ce ți-ai putea dori în anul 2018: o bucătărie utilată, internet 4G și WiFi pus la dispoziție. Plus șemineul. A fost mișto de tot să fac din nou focul. O boxă bluetooth (asta) pe care am găsit-o acolo a completat frumos atmosfera. Muzică lounge + lemn trosnind în șemineu și vă resetați.

Drumul până la cabană e mai mult decât ok după ce ai trecut de Valea Oltului (Sibiu – ieșire Simeria – Hațeg – Peșteana). De acolo puteți face câteva lucruri: să vizitați Ulpia Traiana Sarmizegetusa (8 km), Sarmizegetusa Regia (69 km – faceți aproximativ o oră și jumătate) sau Castelul Corvinilor din Hunedoara (41 km).

Legat de mâncare, în Hațeg găsiți un Carrefour Market și un Lidl, iar din curtea cabanei puteți cumpăra ouă, brânză și țuică. Nu prea văd cum ți-ai dori să mănânci pizza într-un astfel de cadru. 

În fine, vă las mai multe poze și recomandarea ca, dacă vreți să ajungeți în zonă, Transylvania Log Cabins e de luat în calcul. De urmărit și pe Instagram.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.