Toate lucrurile care au fost anunțate săptămâna trecută

scris de

in

Era evident că ratez multe lucruri, așa că am așteptat să treacă săptămâna, ca să pot scrie acest articol. Așadar, dacă ai trăit într-o peșteră timp de o săptămână, iată toate lucrurile care au fost anunțate (e un articol lung):

Dacia Spring

Primul model electric ce poartă marca națională. Asamblat în China, Spring va fi cel mai ieftin automobil electric din Europa. Vom afla prețurile în primăvară, iar din toamna anului următor îl vom vedea pe străzi.

Era inevitabil să nu stârnească polemici. Dacă vreți să urmăriți un clip mișto despre Dacia Spring, tipa de mai jos explică foarte bine de ce avem noroc cu modelul ăsta:

iPhone 12

Poate la fel de discutat sau chiar mai discutat decât Dacia Spring este noul iPhone 12. Acesta va fi disponibil în 4 modele, cu 3 diagonale, 2 familii (Pro și non-pro) și un procesor care promite foarte multe.

Preferatul meu rămâne iPhone 12 mini. Este un pic mai mare decât un iPhone 5, are camere îmbunătățite și o baterie decentă. Dacă nu mi-aș fi luat un iPhone 11 anul trecut, deveneam posesor de iPhone 12 mini.

HomePod mini

An de an, Google și Amazon au lansat câteva boxe inteligente și ieftine. Apple a tras cât a putut de HomePod și de prețul său de $299. Varianta mini costă doar $99 și promite aceleași funcții inteligente ca ale versiunii normale. Nu va avea aceeași calitate audio, însă va fi suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

La fel ca HomePod-ul normal, varianta mini nu va fi disponibilă în România. Doar cei care au Siri în limba nativă le pot cumpăra de la distribuitori autorizați. Din fericire, Apple caută un vorbitor de limba română care să o învețe pe Siri cum stă treaba. Poate că în vreo 2-3 ani vom avea asistentul vocal în limba română, deci și HomePod-uri importate pe piața noastră.

Beats Flex

Fiți atenți aici: toate iPhone-urile fabricate din acest moment nu vor mai avea căști audio în cutie. Fix în același timp, Beats lansează căștile Flex. Acestea înlocuiesc BeatsX (le am, am scris despre ele aici), costă doar $49 și au o autonomie de 12 ore (față de 8 în cazul Beats X). Au și o funcție mișto: muzica se oprește automat atunci când cele două căști se lipesc magnetic.

Fujifilm X-S10

Camera de $999 care va atrage multă lume în curtea Fujifilm. X-S10 are tot ce-i trebuie fotografului / videografului amator din anul 2020. 26 megapixeli, filmare 4K și F-Log, stabilizare a senzorului, ergonomie foarte bună, autofocus decent, ecran rabatabil și simulările de film.

Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS WR

Pe lângă o cameră de $999, Fujifilm a anunțat și un obiectiv cu același preț. Este a doua generație de 10-24mm f/4. Noutatea ține de rezistența la umezeală și praf (de acolo vine “WR”-ul).

Panasonic BGH-1

Care vreți o cutie care înregistrează 4K 60p 10-bit dintr-un senzor de 10 megapixeli? Asta promite Panasonic BGH-1. Nu e făcută pentru utilizatorul de rând. Asta înseamnă că publicul țintă nu va fi foarte afectat de faptul că Panasonic insistă a folosi același autofocus de calitate îndoielnică. Va costa $2000, ceea ce nu e rău deloc.

Nikon Z 6II și Z 7II

Nikon a aliniat principalele sale camere full frame cu dorințele fotografilor săi. Au un autofocus mai bun, câte două slot-uri pentru carduri de memorie și câte două procesoare care să miște lucrurile un pic mai repede. Vor costa $1999 și $2999.

Canon M50 II

Cel mai popular mirrorless Canon ajunge la a doua generație. Nu se văd schimbări la exterior, însă înăuntru au fost adăugate câteva noi elemente. Autofocusul a fost îmbunătățit, aparatul știe când filmează pe verticală și poate face streaming video, printr-o conexiune la un smartphone. Va păstra același preț de $600.

Sony: Imaging Edge Webcam pentru macOS

Sony a fost cam singurul nume care nu a venit cu un produs în fața publicului. Singurul lucru notabil este extinderea compatibilității Imaging Edge Webcam și la macOS. Dacă aveți o cameră Sony compatibilă, o puteți transforma în webcam. Diferența dintre webcamul integrat al unui MacBook Pro și un Sony A6300 cu obiectivul 20mm f/2.8:

Rezoluția nu e cine știe ce, însă calitatea e mult mai bună.

DJI Ronin RS2 și RSC2

Pe lângă drone, DJI face și niște gimbal-uri bune. RS2 și RSC2 sunt cele mai noi modele. Costă $849, respectiv $499. Cea mai ieftină poate stabiliza până la 3 kilograme.

OnePlus 8T

Dacă iPhone-urile te fac să strâmbi din nas și vrei neapărat să te joci Fortnite pe cel mai rapid procesor din câte există pe Android, OnePlus 8T este un telefon de luat în calcul. Arată bine, deși camerele de pe spate vor stârni câteva reacții adverse. Anyway, știu că OnePlus are o comunitate loială, iar 8T-ul îi va mulțumi pe cei care nu vor neapărat un Samsung Galaxy. Prețurile pornesc de la €618.

Ce v-ați lua din toate cele de mai sus?

Photo by Annie Spratt on Unsplash


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.