“If you’re nothing without the suit, then you shouldn’t have it.” Tony Stark – Spiderman: Homecoming
M-am gândit la replica asta în timp ce eram martorul punctului culminant din Thor: Ragnarok. Știm deja că personajul lui Hemsworth își pierde ciocanul într-o înfruntare cu Hela. Înainte de a-l vedea complet una cu fulgerul, Thor trece prin același moment cu care s-a confruntat Peter Parker: ideea că materialul definește omul.
Ideea continuă în Thor: Ragnarok la un nivel și mai mare, când aflăm că “Asgard was never a place”, ci este alcătuit de oamenii săi. Asta ca să nu ne pară rău de distrugerea Asgard-ului, după 3 filme în care Thor a învățat enorm.
Și cam aici se încheie lucrurile filosofice pe care le vedem în film, pentru că Thor: Ragnarok este un spectacol de comedie mai deșteaptă decât cea a lui Whedon, combinată cu un artwork și o coloană sonoră vecine cu Guardians of the Galaxy. Acțiunea curge foarte bine, motiv pentru care n-am avut un singur moment de plictiseală pe tot parcursul filmului. Ce-i drept, Thor: Ragnarok este și cel mai scurt film din universul cinematic Marvel.
Hemsworth este poate un pic prea miștocar pentru cine se vrea a fi în Universul Marvel (producătorii au justificat asta prin faptul că Odinson a petrecut mult timp lângă Stark), însă dovedește că poate face comedie și prin dialog, nu doar prin situațiile stânjenitoare la care era supus în primele două filme.
În rest, Thor: Ragnarok mai are avantajul unui antagonist credibil. După dezamăgirea numită Malekith, Hela este o apariție care convinge. Parte din credibilitatea unui antagonist este perspectiva din care acționează. Dacă privitorul reușește să se identifice măcar cu o parte din motive, atunci antagonistul va fi memorabil. În cazul personajului jucat de Cate Blanchett, avem de a face cu motive puternice și cu un personaj negativ care poate sta lejer lângă faima lui Loki.
Musai de văzut pentru dialogul dintre Thor și Hulk, plăcerea de a-l vedea pe Goldblum doing Goldblum stuff și pentru niște cameo-uri care vă vor suprinde complet. Am văzut filmul la IMAX, iar 3D-ul n-a fost deloc obositor, semn că studiourile au învățat să nu exagereze.
*Dacă ați fost fani ai tonului regal și rigid, regăsit în primele două filme, Thor: Ragnarok va părea un sitcom cu efecte speciale foarte bune. Însă tonul regal a plasat primele două filme în coada clasamentului filmelor Marvel. Ragnarok va ocupa cu siguranță prima jumătate. Stați până la final.
Leave a Reply