the fate of the furious

The Fate of the Furious continuă ridicolul seriei

scris de

in

The Fate of the Furious a făcut juma’ de miliard de dolari în primul weekend de cinema și, după ce l-am văzut aseară la IMAX, mi-am dat seama de ce: filmul e absolut ridicol! Dar asta e un avantaj. Să vă explic.

Ajuns la episodul al 8-lea, multă lume compară seria lui Vin Diesel cu The Avengers, numai că fără supereroi. Dar, în timp ce vedeam explozie după explozie și picioare foarte adânc băgate în orice manual de fizică, mi-am dat seama că The Fate of the Furious este mai mult un The Expendables pe roți. E și Jason Statham acolo!

În fine. Povestea e clară încă din trailer: Dom se întoarce împotriva echipei, ca să facă prăpăd alături de Charlize Theron. Evident, Furiosa îl are cu ceva la mână, iar despre acest lucru veți afla în cel mai telenovelistic moment al filmului (care este și cel mai slab, by the way).

Nume vechi din celelalte filme se întorc: Elena (polițista din Rio), frații Shaw (Jason Statham și Luke “No one’s slick as Gaston” Evans), Leo și Santos (Tego Calderon și Don Omar, din Fast Five). Marea surpriză a filmului este Helen Mirren, care joacă excelent o scenă alături de Statham,

Toată aglomerarea asta de personaje a dus la limitarea celor clasice. Roman Pierce a rămas aceeași gură spartă, fără a avea vreo contribuție semnificativă, Tej e același geek care scoate soluții tehnice cum scot eu berile din frigider, iar Letty e aceeași ancoră pentru Dom. Așa că filmul se concentrează pe caracterele lui Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham și Charlize Theron. Câteva cuvinte despre fiecare:

Diesel are rolul dificil de a umple papucii lui Paul Walker, personajul cu care publicul FF s-a identificat cel mai mult. De-asta mi se pare foarte slabă decizia de a băga în scenariu o telenovelă doar de dragul de a explica de ce Dom ajunge să încheie anumite alianțe (Deckard Shaw este foarte bun în film, dar tot el l-a mătrășit pe un alt favorit al seriei: Han).

Dwayne Johnson are abilitatea de a fi amuzant și amenințător în același timp, iar scena în care face Haka alături de niște fete de gimnaziu e aur curat. În rest, omul încasează gloanțe de cauciuc fără să clipească și manevrează torpile de submarin în timp ce face patinaj artistic. Știți voi, chestii pe care doar The Rock le poate face.

Nu în ultimul rând, Charlize Theron face bine rolul antagonistului calculat. Pentru că suntem în 2017, este vorba despre mama la toți hackerii din lumea asta. Sunt două probleme cu personajul pe care îl joacă: pentru că nu ne putem raporta la ea, este foarte greu să ne atașăm de Cipher, deci să o considerăm un bun personaj negativ (înțelegeți voi). A doua problemă e că nu știm sigur dacă o mierlește la final.

Toate personajele astea dansează într-un joc al ridicolului pe care doar seria The Expendables o poate egala. Cu toate astea, filmul este al naibii de distractiv. Merge de minune cu o pungă mare de popcorn, un pahar și mai mare de suc, ca să fiți siguri că nu rămâneți pe gol până la finele celor două ore de film. Și încă ceva: nu e nimic după credits.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.