Categories
Auto

Tesla se confruntă cu momentul Kickstarter

Elon Musk se aștepta la cel mult un sfert din totalul celor 276.000 de precomenzi înregistrate până sâmbătă pentru nou anunțatul Tesla Model 3, iar asta ridică niște probleme pentru producătorul american. Chiar șeful Tesla a declarat că trebuie să regândească mecanismul de fabricare pentru sutele de mii de mașini comandate, mai ales că primul trimestru din 2016 nu a fost la fel de productiv pe cât s-a dorit.

Situația prin care trece Tesla îmi aduce aminte de marea problemă de pe Kickstarter: companiile se trezesc cu mii de comenzi, poate chiar zeci de mii de comenzi. Drept urmare, se încurcă în procesul de asamblare/fabricare, eșuând atât de răsunător, încât platforma de crowd funding a angajat un jurnalist pentru a afla de ce s-a ajuns la faliment. Dacă aveți timp, vă recomand să îl citiți.

Fiecare precomandă pentru noul Model 3 poate fi retrasă oricând, iar Tesla se află în fața celei mai mari provocări: grăbirea adoptării mașinilor electrice stă pe umerii unui CEO care trebuie să termine mașina, să asigure capacitatea de producție și pe cea de livrare și să dubleze numărul de stații de încărcare și de magazine Tesla. Toate până la finele anului viitor.

 

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.