Categories
Auto

Tesla Model 3 e pe drumul cel bun. Primul model iese din producție vineri

Dacă vă vine să credeți, Tesla Model 3 a fost anunțat în martie. Anul trecut! De atunci, s-a tot speculat în legătură cu capacitatea companiei lui Musk de a onora sutele de mii de precomenzi. Motive de îndoială au tot fost, majoritatea din cauza întârzierilor pentru Model S și Model X.

Tot răul spre bine, Elon Musk tocmai ce a anunțat că Model 3 a primit ok-ul autorităților din domeniu și că primul exemplar, SN1, va fi scos din fabrică vineri. Producția va fi crescută treptat, în august urmând a fi fabricate doar 100 de modele, iar în septembrie în jur de 1500. Luna decembrie ar trebui să producă 20.000 de Model 3.

Pare mult? La ultima strigare, Tesla avea 400.000 de precomenzi în așteptare, așa că Elon să se miște cu talent pentru a reduce timpul de așteptare. Dacă plasezi azi o comandă pentru un Model 3, ai de așteptat cel puțin un an.

Tesla Model 3 este fratele mai mic și mai accesibil al cunoscutului Model S. Va avea un preț de pornire de $35.000, o autonomie de 345km, sub 6 secunde până la 100km/h, 5 locuri, supercharging și echipament autopilot. Din câte îmi dau seama, ultima dotare va putea fi activată prin software update, în schimbul unei sume de bani. Tesla a dat tonul acum ceva timp pe Model S.

După ce va ieși din fabrică, Model 3 urmează să fie testat la capitolul siguranță, unde Musk speră să obțină 5 stele.

By Dan Pandrea

Content Editor. Copywriter. Pasionat de fotografie.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.