Cât de bine mai poate să joace Arnie la vârsta asta? Cât de penibil va fi când va încerca să reia rolul care l-a făcut celebru în urmă cu mai bine de 30 de ani? Și de ce este Genisys scris aiurea?
Niște întrebări de bun simț pe care mi le-am pus înainte să mă așez în scaunul de cinema, însă răspunsurile sunt foarte pozitive. Echipa de scriitori a luat materialul brut pe care Cameron l-a creat în filmele din 1984 și 1991 și a prelucrat totul pentru a putea fi adaptat deceniului în care ne aflăm. Plus twist-ul pe care îl aflăm din trailer – John Connor este personajul negativ aici.
Filmul reușește să mă transporte în atmosfera primelor două episoade, mai ales că o parte din efecte nu au fost bazate numai pe CGI. Referințe față de filmele din trecut există, situații comice care derivă din vârsta lui Arnie, zis și “Pops”, există și acțiunea care se leagă în general bine e și ea pe listă. Singurul lucru ce mi s-a părut tras de păr a fost modul în care filmul se ocupă de continuitatea lui Arnie pe final. Plus că producătorii s-au gândit că o mică scenă după primul generic dă bine pentru publicul care s-a învățat să nu se ridice din scaun din prima.
Concluzia? Este un film foarte distractiv, care nu trebuie luat neapărat în serios, ci urmărit mai degrabă în memoria vremurilor de demult. Actorii sunt aleși bine, mama dragonilor intră bine în pantofii lui Sarah Connor iar rezultatul mai șterge un pic din eșecul numit Salvation. Una dintre cele mai tari faze ale filmului:
Leave a Reply