Televizorul ca mijloc de manipulare începe să moară

Mă uitam înainte de campania pentru Cotroceni câte site-uri obscure încep să se aglomereze pe feed-ul de Facebook. Mai ceva ca bricheta de mașină care îți reduce consumul sau jocurile stupide care generează mii de invitații și, implicit, unfriend-uri. Am citit știri de pe ambele categorii de site-uri: pro și contra Ponta sau pro și contra Iohannis, depinde care vă surâde mai mult. Apoi am văzut și performanțele obținute în social media: sute de share-uri, comentarii, like-uri cu basculanta și, drept urmare, vizualizări cu carul.

Având în vedere că televiziunile de știri de pe la noi încep să se scufunde serios (Antena3 dă afară oameni, la fel și Realitatea), televizorul ca mijloc de manipulare începe să moară. La ce să te bați pe 2 puncte de audiență, când Facebook îți pune la dispoziție 7.8 milioane de români care sunt gata să intre în dezbatere și să se despartă de logică? Decât să investești în care de emisie, realizatori, moderatori, să stai să inviți analiști și politicieni care au de spus foarte puțin în majoritatea cazurilor, mai bine angajezi un băiat care scrie bine, bagi niște bani în postări și ții bine de server.

Există încă o categorie socială ce nu a fost acaparată de Facebook, dar timpul le rezolvă pe toate și, la fel ca în State, poate că următoarele dezbateri din campaniile electorale vor fi urmărite pe Facebook.


Comments

One response to “Televizorul ca mijloc de manipulare începe să moară”

  1. Corect, dar TV-ul inca reprezinta incredere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.