Mobile World Congress a început și deja avem doi mari jucători pe piața telefoanelor pliabile: Samsung (modelul Fold) și Huawei (modelul Mate X). Ambele costă vreo €2000 și anunță o experiență mai bună de utilizare în modul “desfăcut”, asta deși tabletele cu Android s-au dus în cap.

Problema celor două companii e că nu pot trage de mânecă developerii mai mult decât a făcut-o Google pe vremea când tableta Nexus 7 zbura foarte repede de pe rafturi. Plus că mai sunt câteva aspecte problematice. Niciunul dintre cele două telefoane nu poate fi îmbrăcat de o husă. În cazul Huawei, ecranul este expus și mai mult decât în cazul unui telefon normal. Oricât de dură a ajuns sticla de pe un telefon model, tot nu poate face față unei căzături zdravene.

Ca orice tehnologie nou apărută, este posibil ca Samsung și Huawei să nu fi nimerit implementarea. De exemplu, Motorola a înregistrat un brevet care poate aduce pe piață urmașul adevărat al clasicului RAZR.

Via Engadget

Înainte de apariția smartphone-ului modern, marii jucători erau concetrați pe lansarea de telefoane cât mai compacte. Odată ce ecranul a devenit componenta centrală a telefonului, dimensiunile au devenit aproape ridicole. Brevetul celor de la Motorola arată că le putem avea pe amândouă: versatilitatea unui ecran tactil de mari dimensiuni și dimensiuni decente.

Din păcate, telefonul pliabil în maniera prezentată de Samsung și Huawei pare să devină trendul pentru 2019. Poate că în 2020…