Iesind din casa am descoperit ca este o vreme foarte potrivita pentru plimbari si hoinareala. Daca tot am indraznit sa-mi parasesc barlogul, am zis sa iau la rand cele doua mall-uri din vecinatate. Ajuns la o reprezentanta Vodafone, am zis sa testez HTC Wildfire, deoarece se afla in aceeasi categorie de pret cu telefonul pe care vreau sa mi-l iau cat de curand.

Cu ceva noroc (si o sa explic de ce imediat) am reusit sa testez trei trasaturi ale telefonului: ecran, interfata si browserul de internet. Norocul a constat in faptul ca am vizitat reprezentanta in urma cu trei zile si HTC-ul avea bateria moarta. Nu si azi.

Ecranul are o dimensiune decenta, cu o diagonala de 3.2 inch (aproximativ 8.1 cm) si cu o rezolutie de 240×320. Reviewerii cunoscuti afirma ca aceasta este cea mai slaba caracteristica a telefonului si pe alocuri se vede acest lucru. Fiind un telefon ce doreste sa castige cat mai multa cota de piata, era normal ca HTC sa foloseasca un ecran capacitiv… chiar bun: a reactionat la toate gesturile si scrierea adreselor a fost placuta, chiar daca am ramas la nivelul de incepator in ceea ce priveste tastaturile virtuale.

Interfata este bine implementata, desi pentru mine nu a fost foarte intuitiva, mai ales la nivelul meniului. In schimb, cele 7 homescreen-uri isi fac foarte bine datoria si te pot tine o buna bucata de timp ocupat, fara a intra in meniu. Widget-urile sunt dragute si foarte functionale: mi-a luat doar jumatate de minut sa configurez un news widget pe RSS-ul celor de la Hotnews.

Internetul a reprezentat al doilea noroc pentru mine, deoarece am gasit o retea wireless nesecurizata prin care am putut sa testez viteza de incarcare, precum si interfata. Viteza este buna, pinch zoom-ul este acompaniat de de double tap zooming (pentru cei ce prefera sa ramana la utilizarea telefonului doar cu un deget. Singurul minus este generat de rezolutia mica a ecranului.

Costa 59 de euro la Vodafone pentru cei ce se aboneaza si vreo 800 de lei pentru cei care isi prelungesc abonamentul. Merita? Sfaturi? Recomandati altceva in aceeasi categorie de pret?