Țeapa asta n-o să prindă niciodată în România

Un tip a vândut un Sony a6500 (cu obiectivul 18-135mm) pe eBay cu $1500. Prețul e ok, având în vedere că aparatul nou costă $1500, iar obiectivul încă $600. Bun. Omul trimite pachetul și, primește banii prin PayPal. La scurt timp primește mesaj de la cumpărător că, de fapt, a primit un Sony NEX-6, cu un obiectiv pancake de 20mm f/2.8. PayPal face imediat refund, iar omul rămâne fără aparat și fără bani.

Chestia asta n-o s-o vedeți niciodată la noi. Nu că nu s-ar da țepe, dar un NEX-6 costă vreo $200, iar obiectivul încă pe atât. Cine e nebun să scoată din buzunar vreo 1700 de lei ca să dea o țeapă? De ce s-au inventat cărămizile și cartofii?

Anyway, omul a făcut 2 sesizări la eBay și n-a avut succes. Doar când a făcut publică postarea și povestea a devenit de interes pentru presă, eBay a deschis un al treilea ticket și a rezolvat problema: banii au fost virați către vânzător. Genul ăsta de problemă nu este izolat în cazul marilor magazine online. Un cuplu a mers la bulău pentru că a declarat nelivrate produse în valoare de $1.2 milioane. Dați un search pe Google pe termenii “ebay scam” și o să vă luați cu mâinile de cap.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.