Probleme cu serviciile de streaming

Taylor Swift
Foto via Flickr

Spotify și Pandora au probleme cu artiștii care strâmbă din nas la prețurile practicate de către serviciile de streaming. Conform Engadget, “Wake Me Up” a lui Avicii a fost ascultată de 168 de milioane de ori pe Pandora, iar vocea piesei, Aloe Blac, a primit $4000. La un simplu calcul, asta înseamnă $0,000024 primiți de fiecare dată când cineva asculta melodia. Pentru a câștiga un cent, Aloe Blac are nevoie ca melodia să fie redată de aproximativ 42 de ori.

Aloe Blac nu e singurul artist cu probleme: Taylor Swift și-a retras toată discografia de pe Spotify fix când a lansat cel mai recent album, “1989”. Fanii n-au zăbovit prea mult și au cumpărat albumul în aproximativ 1.3 milioane de copii. Pe iTunes văd că prețul e de $12.99, deci faceți voi calculul cam câți bani s-au încasat într-o singură săptămână.

Nu mă hazardez în a spune că serviciile de streaming devin doar un episod în lumea comerțului online de muzică, însă cele două exemple de mai sus reprezintă un fenomen ce merită urmărit. Depinde foarte mult și de contractele pe care alte servicii de streaming le-au semnat cu casele de discuri.

Problema a fost semnalată și pe The Oatmeal.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.