Supereroii ce vor veni în sălile de cinema în 2019

scris de

in

V-ați întors din concediu? Bun! Avem treabă, pentru că 2019 va fi un an foarte aglomerat pentru supereroi. Se anunță a fi cel mai aglomerat an de până acum (asta dacă Fox nu mai amână New Mutants și X-Men: Dark Phoenix).

Captain Marvel: 8 martie

Carol Danvers ajunge să facă parte dintr-o grup militar al rasei Kree, numit Starforce. Cum a ajuns în acea postură o să aflăm în filmul care ajunge la cinema pe 8 martie.

Acțiunea va fi setată în 1995, iar printre personaje îi veți recunoaște pe Nick Fury (Sam Jackson), Agent Coulson (Clark Gregg) și Ronan the Accuser (Lee Pace), antagonistul din primul Guardians of the Galaxy.

Filmul va reda o versiune a războiului Kree-Skrull, în mijlocul căruia este prinsă a noastră Captain Marvel.

Shazam!: 5 aprilie

Se pare că Warner Brothers și-a dat seama că filmele cu supereroi trebuie să fie un pic mai light pentru a avea priză la public. După un Wonder Woman și un Aquaman reușite, este rândul lui Zachary Levi să demonstreze același lucru.

Vom avea parte de un origin story, iar antagonistul este jucat de Mark Strong. Chiar dacă filmul nu a avut parte de cele mai bune prime impresii, se pare că trailerul a schimbat multe păreri.

Hellboy: 12 aprilie

Filmele jucate de Ron Perlman au devenit un cult printre fani. Așa că vestea unei noi versiuni, fără el și fără Guillermo del Toro pe scaunul de regizor a avut parte de o primire așa și așa.

De data asta, David Harbour (Stranger Things, The Newsroom) preia mantia, iar din trailer se pare că avem de ce să așteptăm apariția filmului.

Singurul lucru în defavoarea sa este data de lansare, fiind la doar o săptămână după Shazam! și la două înaintea următorului film cu supereroi.

Avengers: End Game: 26 aprilie

Episodul final al poveștii începute în 2008, cu primul Iron Man. Cel puțin pentru unele personaje. Avengers: End Game va relua acțiunea imediat după Infinity War, arătând ce se întâmplă după ce jumătate din populația universului a dispărut.

Sunt foarte multe teorii, sunt și ceva fotografii din timpul filmărilor ce arată o direcție gândită de frații Russo. Trailerul reușește totuși să arate câteva personaje, fără a evidenția un plot point important.

Apare pe 26 aprilie și, cel mai probabil, va fi cel mai profitabil film cu supereroi al anului.

X-Men: Dark Phoenix: 7 iunie

Fox a amânat 2 filme din universul X-Men pentru 2019. Primul dintre ele este Dark Phoenix. Al patrulea film din seria celor care au început cu First Class în 2011, Dark Phoenix va încerca să spună celebra poveste a lui Jean Grey. Și sper că o vor spune bine, nu ca în dezastrul ce s-a numit X-Men 3.

Ce mă îngrijorează în momentul de față este că nu avem trailer cu fix 5 luni înainte de debutul în sălile de cinema. Au tot ieșit știri cum că varianta inițială a fost testată pe o audiență foarte limitată, iar reacțiile au fost dezastruoase. Din acest motiv, amânarea premierei cu peste 6 luni nu vine ca o surpriză, permițând studioului să programeze reshoot-uri.

Spider-Man: Far From Home: 6 Iulie

Va fi interesant de văzut cum va continua acțiunea după Avengers: End Game. Ce știm până în momentul de față este că Peter Parker (Tom Holland) va avea o excursie în Europa (Veneția, Praga, printre altele). Antagoniștii vor fi The Elementals, iar printre personaje îl vom vedea și pe Mysterio (Jake Gyllenhaal).

Va fi al doilea film din an în care îl vedem pe Nick Fury (Sam Jackson), cel puțin în mod oficial. Dacă v-a plăcut Homecoming, atunci o să vă placă și Far From Home.

New Mutans: 2 august

Supereroii care vor încheia vara vin după o amânare de 1 an și 4 luni. Așa cum am zis și în articolul de anul trecut, New Mutants încearcă o rețetă ce a avut succes în cazul Logan: încadrarea unui film cu supereroi într-un alt gen. În acest caz, thriller cu accente de horror.

Pentru că trebuia să apară în aprilie 2018, vestea bună e că avem deja un trailer. Rămâne de văzut cât vom vedea din el în sala de cinema.

Joker: 4 octombrie

Cea mai mare nedumerire cu privire la filmul ăsta este simplă: de ce s-a băgat Warner Brothers la așa ceva. Nu neg că Joaquin Phoenix nu este capabil să joace unul dintre cei mai celebri antagoniști din lume. Numai că acest Joker face parte dintr-un univers separat de ce am văzut până acum în DCEU.

Are un buget mai mic, o distribuție bună și o tentă psihologică ce promite.

https://www.youtube.com/watch?v=ke6DoZucws0

PS: Trebuia să bag și Glass în lista asta (18 ianuarie), dar personajele nu fac parte din categoria supereroilor clasici, de benzi desenate.


Comments

One response to “Supereroii ce vor veni în sălile de cinema în 2019”

  1. […] am avut parte de un Spider-man jucat de 3 actori, 3 filme Fantastic Four, 13 filme din seria X-Men (2 apar anul acesta) și 22 de filme din Universul Cinematic Marvel (2 apar anul acesta). Dacă adăugăm seria de […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.