Sunt de 10 ani parte din istoria Mobile

Acum 10 ani frunzăream toate ofertele dealerilor de telefoane mobile. La mare căutare pe atunci erau cei de la Germanos și Internity și de fiecare dată făceam ochii mari când vedeam că numărul megapixelilor sare de la 0.6 la 1, apoi la 1.3. Erau timpuri în care producătorii se prindeau că universul multimedia poate fi înghesuit în buzunarul fiecăruia.

Evident că nu am avut bani să-mi cumpăr telefonul care știa și ecran color, și mp3, și cameră foto, așa că am recurs la ce era evident că trebuie să am: ecran color, sunete polifonice și ceva jocuri. Era mare șmecherie să ai un wallpaper diferit, să sune telefonul așa cum vrei, eventual să poți da mai departe fișierele multimedia pe care le aveai.

Zece ani mai târziu ne aflăm într-un punct pe care nu știu câți l-au putut prezice, însă am convingerea că ne aflăm la începutul unei noi etape în evoluția terminalelor mobile. Mulți mizează pe Internet of Things, dar până nu apare un produs care să fie destul de accesibil pentru o adoptare în masă, toate jucăriile de tip Nest și Automatic rămân deocamdată la categoria “și altele”.

Tocmai de-asta mă bucur că la Mobifest vor fi prezenți oameni care gândesc “mobile” mai întâi de toate. Pe 13 mai, începând cu ora 9, aproximativ 250 de profesioniști din industria Mobile & Web se vor aduna la Crowne Plaza pentru a împărtăși experiențe și pentru a creiona viitorul pe care îl vom vedea cu siguranță pe ecranele smartphone-urilor noastre. În cadrul aceluiași eveniment va avea loc și Mobile Awards Romania, competiția care premiază cele mai bune campanii și aplicații online. Câteva dintre categoriile care v-ar putea interesa sunt: Best Mobisites, Best Mobile Apps și Best Use of Technology.

Apropo, cât % din timp petreceți navigând de pe mobil? Și dacă aveți blog: cât % din trafic vine din mobile?

Mobifest 2015


Comments

2 responses to “Sunt de 10 ani parte din istoria Mobile”

  1. 1 ora pe zi/38% dintre vizitatori în martie.

  2. Mult % pe mobil ( pacat ca nu tine bateria si ca Samsug devine din ce in ce mai greoi).

    Multicel % trafic din mobil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.