Categories
Cotidiene

Spiderman intre doua decenii

“The Amazing Spiderman” a ieșit la 10 ani după ce Tobey Maguire îl juca pe Peter Parker (destul de prost). Nu mi-a plăcut de el, era prea moale, prea pămpălău. Poate așa era moda acum 10 ani, dar acum Marvel are la activ niște filme cu supereroi și e în stare să producă un film decent.

Au schimbat actorul (Andrew Garfield) și au modificat puțin firul narativ pe care l-am văzut în filmul din 2002. Pe tipă o cheamă Gwen Stacey (jucată de Emma Stone), iar ta-su (Denis Learey) e șeful poliției din New York. Știți povestea: Peter Parker este crescut de către unchiul Ben și mătușa May, este mușcat de un păianjen modificat genetic și apoi devine capabil să se cațere pe peste tot.

Spre deosebire de Maguire, Garfield îl joacă foarte bine pe Peter Parker, îi oferă o personalitate mai puternică și îl face mai credibil. De aceea l-aș vedea pe el alături de The Avengers și nu pe Maguire (asta dacă Sony cedează drepturile către Disney, cei responsabili de Iron Man, Thor și restul).

N-am simțit cum au trecut cele două ore, mai ales că acțiunea e bine structurată și efectele sunt bune. Mi-a plăcut foarte mult Denis Learey (vocea lui Diego din Ice Age) pentru că a intrat bine în pielea unui gabor și, neavând nicio legătura cu filmul, pentru că a scos acel minunat cântec în 1993.

Vă recomand să îl vedeți în 3D.

One reply on “Spiderman intre doua decenii”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.