black sony dslr camera

Specificații ale viitorului full frame entry level de la Sony

scris de

in

Cel mai probabil, luna septembrie va aduce o nouă cameră full frame de la Sony. După A7SIII, japonezii se pregătesc să lanseze ceva mult mai ieftin. În acest moment, A7III este cel mai accesibil model de generație actuală, cu senzor full-frame.

Însă nu toată lumea are $2000, iar Sony știe că există entuziaști care ar trece la full-frame. Chiar dacă e ieftin, A7II este deja mult prea vechi pentru a fi relevant. Așa că Sony are pe țeavă modelul A5 (există posibilitatea să se numească A6).

N-am luat în considerare zvonurile care indică specificații video împrumutate de pe noul A7SIII. În esență, A5 va avea majoritatea specificațiilor A7III. Ce se va întâmpla cu A7III? Alte zvonuri spun că va fi înlocuit cel târziu în primăvara următorului an cu A7IV. Revenind la Sony A5, iată la ce specificații mă aștept:

  • Senzorul de 24 megapixeli de pe A7III. Aceleași 10 cadre pe secundă în modul foto, aceeași stabilizare integrată;
  • Înregistrare video 4K la 30fps (downscale de la 6K), fără crop, cu profiluri de culoare (S-LOG, HLG etc.), Full HD la 120fps. Totul în format 8-bit;
  • Cea mai recentă tehnologie de autofocus.
  • Ecran tactil de 3″, cu 922k puncte, deci rezoluție slabă. Se va roti la 180 de grade;
  • EVF de 2.6M puncte. Nu rupe gura târgului, însă e bun;
  • Noul meniu, văzut prima dată pe Sony A7SIII;
  • WiFi rapid. Inițial, credeam că Sony va rămâne la varianta pe 2.4GHz. Se pare că nu, iar asta e genial pentru cei care obișnuiesc să transfere wireless fotografii RAW direct pe telefon. Va avea și Bluetooth;
  • USB-C, intrare și ieșire audio.

Ar putea fi camera bună la toate pentru cei care nu sunt profesioniști. Totuși, mai sunt câteva aspecte de clarificat. Șeful Sony a spus că acest model va fi cu totul nou la exterior. Zvonurile spun că A5 va avea un aspect mai apropiat de modelul A6600. De aici și ideea că va avea un singur slot SD, în loc de două.

Însă cel mai mare semn de întrebare este prețul. Comunitatea bălește după $1000 pentru body. Eu zic că va fi cel puțin $1300. Chiar și așa, e un preț foarte bun, raportat la specificații.

Principalii rivali pentru viitorul Sony A5 sunt Canon Rp, o cameră care chiar costă $1000, și noul Nikon Z5, un model cu două sloturi SD, deci compatibil cu nevoile profesioniștilor, dar cu un preț de $1400.

Photo by Abhishek Saini on Pexels.com


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.