Sony Pictures și Marvel Studios se ceartă pe bani. Spider-Man riscă să iasă din MCU

scris de

in

Începând cu 2015, Sony Pictures și Marvel Studios și-au dat mâna pentru a-l aduce pe Spider-Man în universul cinematic în care The Avengers își fac veacul. Patru ani mai târziu, au apărut tensiuni din cauza banilor și ambele studiouri au argumente decente.

Treaba a stat în felul următor: Sony Pictures s-a ocupat de distribuția filmelor, în timp ce Marvel Studios le-a produs. Pentru deranj, Marvel Studios primea 5% din încasări și dreptul de a-l pune pe Tom Holland lângă Downey Jr. După ce ultimul film a depășit $1 miliard la încasări, devenind și cel mai de succes film Sony, Marvel vrea jumătate din încasări. Și aici sunt de partea celor de la Sony.

Numai că personajul lui Tom Holland a devenit atât de popular și pentru că a fost băgat în MCU. Majoritatea deciziilor creative au venit de la Kevin Feige – ideea de a-l face pe Parker doar un puști inadaptat atât la școală, cât și într-o lume în care există The Avengers e a lui. Practic, fără context, actualul Spider-Man n-ar fi avut chiar atât de mult succes, mai ales că a apărut pe ecrane la numai doi ani după ce lumea se cam săturase de Spider-Man-ul lui Andrew Garfield. Și aici îi înțeleg și pe cei de la Marvel.

Aici e problema unor “executives” care se uită la bani în cel mai obiectiv mod cu putință, în loc să se uite la conținut. Știu că fraza anterioară pare puerilă, însă chiar conținutul a creat situația în care fanii să nu conceapă un Marvel Cinematic Universe fără Peter Parker.

Deocamdată se știe că Feige nu va mai fi producător în următoarele filme Spider-Man (Holland mai are două filme în contract). Viitorul e incert și cu siguranță vom mai auzi de discuțiile dintre Sony și Marvel.


Comments

One response to “Sony Pictures și Marvel Studios se ceartă pe bani. Spider-Man riscă să iasă din MCU”

  1. […] Far From Home a generat o căruță de bani la box office, a ieșit știrea că Sony și Marvel nu se mai înțeleg la bani. Din fericire, lucrurile s-au rezolvat relativ repede, iar noul trailer Morbius, cu Jared Leto în […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.