sony a9

3 lucruri pe care noul Sony a9 trebuie să le facă pentru a converti utilizatori Nikon și Canon

scris de

in

Puțin context înainte să vorbesc despre Sony a9: Canon tocmai ce a marcat al 14 consecutiv ca lider al pieței de aparate foto cu obiective interschimbabile. În schimb, Nikon a pierdut a doua poziție în vânzările aparatelor foto Full Frame pe piața din State. Da, în defavoarea celor de la Sony.

Sony a anunțat astăzi noul vârf de gamă, modelul a9. Ca posesor al celui mai ieftin mirrorless Sony pe care îl puteți cumpăra la ora actuală, mă uit din ultimul rând al specialiștilor către a9 și cred că trebuie să bifeze 3 lucruri importante pentru ca veteranii Canon și Nikon să schimbe tabăra.

Autofocusul trebuie să fie la fel de bun ca pe hârtie

693 de puncte de focalizare au fost acoperite pe 93% din suprafața senzorului, iar Sony spune că viteza de focalizare este cu 25% mai rapidă decât pe modelul A7RII. Asta sună foarte bine în teorie, alături de cele 20 de cadre pe secundă cu focalizare continuă.

Pentru că noul Sony a9 este destinat fotografilor de sport și acțiune, focalizarea trebuie să fie primul lucru care stârnește dorința de a migra de la Canon sau Nikon.

Bateria trebuie să țină mai mult de 5 minute

Una dintre problemele gamei mirrorless Sony este bateria. Cel puțin pentru profesioniști, că pe mine m-a ținut câte o noapte de tras continuu la Untold Festival.

Cu toate astea, noul a9 trebuie să demonstreze că poate să tragă de cel puțin două ori mai mult per baterie. Altfel, băieții cu Canon și Nikon vor rămâne în continuare la ale lor.

Trebuie să fie versatil și ergonomic

Sony se laudă cu dimensiunile mici ale aparatelor mirrorless, inclusiv cele full-frame. Fotografii care trag în continuare pe DSLR-urile de vârf apreciază  ergonomia dimensiunilor mai mari – un grip mai bun, butoane mai mari și, implicit, mai accesibile.

Cei care stau în continuare cu Nikon și Canon în geantă vor găsi foarte frustrantă folosirea unui mirrorless Sony, cel puțin în primele episoade. Dacă se dovedește că Sony a așezat cu cap butoanele pe noul a9, atunci adaptarea la noul format va fi cât se poate de scurtă.

Bonus: să arate că fotografii pot obține aceleași fotografii cheltuind cu $1500 mai puțin: Sony a9 costă $4500 în versiunea body.


Comments

One response to “3 lucruri pe care noul Sony a9 trebuie să le facă pentru a converti utilizatori Nikon și Canon”

  1. […] momentul lansării, mi-am permis să subliniez 3 lucruri pe care noul Sony a9 trebuie să le facă pentru a converti utilizatori Nikon și Canon. Le reiau și […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.