Sony A7SIII: viitorul arată bine

scris de

in

În urmă cu două zile, Sony a prezentat modelul A7SIII. Este destinat videografilor, are o tonă de funcții și va costa €4200 în momentul în care va veni în magazine, în septembrie. De fiecare dată când Sony lansează câte o cameră, încerc să estimez ce specificații vor ajunge pe modelele viitoare. La ce am văzut pe A7SIII, viitorul arată bine.

Noul meniu

Comunitatea e încântată de noul meniu de pe Sony A7SIII. Prima întrebare a fost dacă Sony îl va face disponibil pe modele mai vechi. Compania nu are o tradiție în ceea ce privește update-urile. Al meu Sony a6300 e unul dintre modelele care a primit cele mai puține variante de firmware. Deci nu pe modelele anterioare.

Partea bună e că acesta poate funcționa și pe ecrane non-tactile. Deci chiar și cel mai ieftin mirrorless APS-C îl va primi, odată ce Sony va decide că a6100 trebuie înlocuit.

EVF

Este cel mai dens vizor electronic, cu 9.44 milioane de puncte. Ca atare, îl văd transferat pe următorul Sony A9. Comunitatea stă acum cu ochii pe veștile despre A7IV. Personal nu cred că acest model va primi cel mai bun EVF de la Sony. Cel mult va împrumuta specificațiile de pe A7RIV (5.76 milioane de puncte).

Opțiuni de stocare

Sony A7SIII vine cu o premieră: cele două slot-uri SD pot primi și noul format CF Express A. Cardurile pot fi combinate după bunul plac. Pentru majoritatea cazurilor, SD-urile sunt suficiente, însă modelele CF au o viteză de transfer mai mare.

Acest aspect deschide calea către un viitor Sony A9 cu un buffer mult mai performant. A7SIII poate scrie deja la viteze de 600 Mb/s. Modelele APS-C nu cred că vor fi compatibile prea curând cu CF Express A. Trebuie ca mai întâi să treacă măcar la SD UHS-II.

Ecranul rabatabil

Sony a implementat în sfârșit un ecran mult mai flexibil. Eu aștept să-l văd pe următoarele modele: de la A7IV, până la cel mai ieftin APS-C. Seria RX100 cred că va rămâne la versiunea ecranului rabatabil pe verticală.

Calitatea video

Sony A7SIII va rămâne camera capabilă de a înregistra 4K120fps, însă alte tehnologii își vor face drum către modele mai ieftine. Capacitatea de a înregistra în 10-bit va ajunge cu siguranță și pe A7IV, cel mai probabil doar la 4K60fps. Acest lucru va fi suficient pentru majoritatea utilizatorilor.

Eu unul aștept să văd următorul APS-C de la Sony cu aceste funcții. Prea greu n-ar fi, având în vedere că A6300 e net mai bun pe partea de video decât A7II, un full frame care a fost lansat la doar un an distanță.

Toate fotografiile sunt luate de la DPReview. Acolo găsiți toate detaliile despre Sony A7SIII.


Comments

One response to “Sony A7SIII: viitorul arată bine”

  1. […] luat în considerare zvonurile care indică specificații video împrumutate de pe noul A7SIII. În esență, A5 va avea majoritatea specificațiilor A7III. Ce se va întâmpla cu A7III? Alte […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.