Categories
Foto

Sony a7III a fost anunțat în cel mai bun moment posibil

Cam la spartul târgului în ceea ce privește ciclul unei știri, vin cu două idei despre nou anunțatul Sony a7III, entr-level full frame de €2300.

Sony a redus pe aici, pe colo, prin punctele esențiale performanțele aparatului destinat fotografilor de sport, Sony a9. Pe scurt, a redus numărul de cadre pe secundă la 10, capacitatea buffer-ului, a scos selectorul de “Drive” și a pus ecrane cu rezoluție mai mică, atât în vizorul electronic, cât și pe LCD-ul de 3″. Însă au păstrat senzorul de 24 de megapixeli, noua baterie, de capacitate mai mare, cele două slot-uri de carduri SD, sistemul de focalizare în 693 de puncte, au adăugat la înregistrarea video și niște profiluri de culoare și au ștanțat numele “a7III”.

Dacă €2300 vi se pare mult (și chiar este dacă ideea ta de fotografie este postarea de selfie-uri pe Instagram), Sony a9 costă €4800. O diferență de €2500 justificată (sau nu) de cele de mai sus. Bun.

Ziceam că aparatul a fost anunțat în cel mai bun moment posibil, asta pentru că Sony este deseori arătat cu degetul pentru faptul că nu dispune de o gamă largă de obiective. Norocul lor a făcut ca Sigma să anunțe în aceeași zi dezvoltarea a 9 obiective fixe pentru montura Sony Full Frame (FE). De la 14mm, până la 135mm, inclusiv un macro. Nu vor avea stabilizare optică, însă senzorul de pe Sony a7III se va ocupa de de asta, prin stabilizarea pe 5 axe.

Aparatul va fi disponibil din aprilie, și fanii deja cântă prohodul celor de la Canon și Nikon. Deocamdată nu e cazul, pentru că cei din urmă au și avantajul unei piețe dezvoltate de second-hand. Însă e bine că Sony le suflă în ceafă și îi forțează să ia conceptul de mirrorless în serios.

PS: Apropo de mirrorless, cât de curând apare și review-ul la Sony a6300.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.