Simona Halep nu e a mea, nici a voastră

Doar dacă ai trăit prin vreo grotă fără 3G nu ai aflat că Simona Halep a ajuns în finala Roland Garros și toată suflarea media stă cu numele ei pe buze… sau pe tipar. În fine, este o performanță cu care generația mea și nu numai nu s-a mai întâlnit până acum, deci se cuvine să îi urăm Simonei multă putere de concentrare sâmbătă, că talent are.

Ceea ce m-a surprins în astea două zile este că Simona Halep intră în mainstream, iar cei fideli tenisului simt că românca le este furată. Ba de Antena 3, ba de Ziarul Financiar (care postează pe Facebook doar ca să mai strângă niște click-uri), ba de alte publicații care trăiesc din traficul venit din social media.

Îi înțeleg foarte bine pe cei care simt că Simona este aruncată în mocirla mainstream-ului. În anul I de facultate mă alăturam unor băieți cu un post de radio online și aveam emisiunea mea de muzică electronică. Printre cei 20 de oameni care mă ascultau era și o tipă care a spus un lucru foarte important despre ascensiunea lui Armin van Buuren:

Simt că Armin nu mai e al nostru, acum că toată lumea știe de In and Out of Love

Avea dreptate. Generaliștii nu auziseră de Armin înainte de colaborarea cu Sharon den Adel, la fel cum aceeași oameni preocupați de statusurile regretatului onliner Tony Poptamaș nu dădeau doi bani pe Simona Halep înainte de ascensiunea acesteia.

Și cu toate acestea există o legătură între Tony Poptamaș și Simona Halep. Vedeți voi, Simona este exemplul de succes despre care citatele ciordite ale emigrantului vorbesc. Ce mai contează că românca a făcut sacrificii enorme să ajungă până aici? Noi mai desfacem o bere, ne uităm la Simona și ne batem pe burtă.

Suntem cei mai tari și azi…


Comments

2 responses to “Simona Halep nu e a mea, nici a voastră”

  1. […] Dan Pandrea zice din suflet – Simona Halep nu e a mea, nici a voastră. […]

  2. […] succes, iar asta îmi dă dreptul să-mi aplic o cotă mai ridicată. La fel s-a întâmplat și cu Simona Halep: miliarde de români mândri la succes, aceleași miliarde cu alzheimer când vine vorba de o […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.