Siguranta e o notiune, nu o certitudine

Published by Dan Pandrea on

Logitech MX Anywhere 2

Azi am dat peste niște articole care se potrivesc de minune. Mai întâi Mariciu a dat printre primii o hartă a zonelor bune din București, printre ele numărându-se și Centrul Vechi. Toate bune și frumoase până aici, iar dacă stai într-o zonă “verde”, atunci ți-a pus Dumnezeu mâna în cap. Asta până în momentul în care citești articolul lui Ellunes și afli că ți-o poți lua urât chiar în buricul târgului, lângă secția de poliție.

Fac o paranteză și vă povestesc despre un coleg de liceu, Liviu. Nu eram mulți băieți în clasă, așa că fiecare era caracterizat prin ceva, iar Liviu era cel cu școala străzii. Într-o pauză mi-a povestit de lecțiile pe care le-a primit în Brăila despre utilitatea simțului civic în momentul în care raportul de forțe e disproporționat.

Dacă ești în Brăila și vreo cioară îți cere bricheta să nu te gândești că o vei primi înapoi. Ziua bună și la revedere!

Așa și cu băiatul ăsta ce și-a luat bătăi de la interlopi. Te bați cu pumnul în piept că ești jurnalist? Păi povești cu jurnaliști bătuți au tot existat și nu țin minte ca cineva să fi tras la răspundere. Să medităm asupra acestei teme și să ne întrebăm de ce. Mai mult decât atât, jurnalismul de investigație a murit și opinia publică pare mai preocupată de divorțul momentului, decât să stea să se revolte împotriva unor matahale.

Concluzia zilei de azi e că siguranta nu este o certitudine, nici în Rahova (zona “roșie”) și nici în Centrul Vechi. Ăsta e unul dintre motivele pentru care Usain Bolt doboară recorduri la suta de metri.

Categories: Uncategorized

1 Comment

Anonim · April 18, 2013 at 13:11

https://www.facebook.com/sorin.bica3?fref=ts ….. Lucreaza la The Bankers https://www.facebook.com/nicolae.silviu.1?fref=ts …. Club Revenge

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.