Sigma se ține de treabă

scris de

in

Zilele astea e mare adunare în Germania. Mai toți producătorii de foto sunt în Germania la Photokina, ca să arate la ce au mai lucrat în ultimul timp. Surprize plăcute pe toată linia.

Panasonic a anunțat primele două Full Frame-uri Mirrorless din gamă, Fuji s-a lăudat cu un obiectiv cu focus automat, cu diafragmă f/1.0 și Sony lucrează la Eye AF pentru animale. Foarte util pentru fotografii de wildlife și pentru mine, că am două pisici.

Cei mai ocupați în perioada asta par a fi cei de la Sigma. Săptămâna asta au anunțat două lucruri foarte tari: noi obiective pentru diverse monturi și un parteneriat cu Panasonic și Leica, pentru ceea ce va fi L-Mount.

Legat de obiective, cel mai interesant pentru mine este 56mm f/1.4 DC DN pentru Sony E Mount și Micro 4/3. Odată cu acesta, Sigma oferă acum 2 familii de obiective fixe pentru mirrorless-urile crop Sony.

Foto via DPReview

Prima familie e cea mai ieftină: 19mm, 30mm și 60mm f/2.8. 820 de lei fiecare. Este cea mai bună investiție dacă nu sunteți în bani. Eu am folosit obiectivul de 30mm f/2.8 vreo doi ani și jumătate și a fost genial. Despre 60mm f/2.8 se tot spune că e al naibii de sharp.

A doua familie tocmai ce a fost completată de obiectivul proaspăt anunțat la Photokina. Despre modelul 16mm f/1.4 DC DN am auzit numai de bine. Varianta 30mm f/1.4 DC DN este considerată ca fiind cea mai sharp variantă din toate obiectivele pentru Sony E Mount (crop). De-asta am și luat-o odată cu schimbarea aparatului în iarnă. Prețurile pentru obiectivele în cauză pornesc de pe la 1550 de lei (30mm) și se opresc la 2000 de lei (16mm). Obiectivul de 56mm va fi undeva între cele două, probabil pe la 1900 lei.

Cu alte cuvinte, puriștii obiectivelor fixe au la dispoziție o gamă completă de obiective pentru aparatele lor crop.

Deocamdată, Sony doarme pe partea de obiective crop, dar au promis 12 obiective în viitorul apropiat. Dacă două dintre ele sunt pentru gama a6000, tot e bine.


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.